Kampaco o potezu da se vrati u Real: Novac nije bio presudan faktor 1foto:ABA liga

Mogao je Fakundo Kampaco da bira gde će nastaviti karijeru ovoga leta. Uprkos neuporedivo boljim finansijskim ponudama, odlučio je da se vrati u Real Madrid.

Imao je kratku epizodu argentinski as u Crvenoj zvezdi. Za šest meseci igranja u crveno-belom dresu zaradio je gotovo dva miliona evra i time se dovoljno obezbedio da je ovoga leta mogao da bira između još izdašnijih ponuda ili da se vrati u Real Madrid, što je bila želja njegove porodice.

– Neću da ispadnem glup, ali moje odluke se ne zasnivaju prvenstveno na novcu. Moram da izbalansiram mnogo stvari. Novac jeste jedna od njih, ali ne i glavni. Tako biva. Osećam se kao da sam kod kuće u Madridu, mnogo toga me veže za Madrid, i čini se da je to mesto gde želim da ostanem. Imao sam još ponuda, ali čini se da je mnogo pozitivnih stvari u Madridu prevagnulo. Na kraju, nisam sumnjao ni sekunde – poručio je Kampaco, uprkos tome što se sa Madriđanima nije rastao na gospodski način kada je odlazio u NBA.

Ostao je argentinski plejmejker dužan Realu oko dva miliona evra. U naredne tri godine, dug bi trebalo da bude iznivelisan kroz podjednako izračunate rate, a sam Kampaco trebalo bi da po sezoni ima garantovanih milion evra neto.

– Kada je reč o Realu, očekivanja su uvek najviša. Pokušaću da budem deo ekipe koja će osvojiti sve moguće trofeje. Došao sam ovde da pobeđujem. To je odgovornost pod pritiskom za igrača Real Madrida, bez izuzetka. Došao sam da osvojim Evroligu, cilj je isti i kada počne sezona. Osećam se veoma motivisano i uzbuđeno. Proces adaptacije neće biti težak – naglasio je sjajni plejmejker koji je za samo šest meseci razvio naročito emotivan odnos sa navijačima Crvene zvezde od koje je imao i unosnu ponudu za nastavak saradnje, baš kao i od Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari