Saudijci raspametili i NBA asove, Janis Adetokunpo se "nudi" Al Hilalu 1fiba basketbal

Razbacuju se Saudijci milionima evra, poput skorojevića na bogatoj svadbi. Poslednja ponuda koju je iz Saudijske Arabije dobio Kilijan Embape raspamatila je i multimilionere iz NBA lige.

Nestvarno bogato fudbalsko leto upriličili su klubovi iz Saudijske Arabije. Ponude kojima su zasuli fudbalere iz evropskih klubova nisu zabeležene u istoriji najpopularnije igre na svetu. Sve pod patronatom države, najveći klubovi platili su desetine miliona evra samo na plate fudbalera kako bi ubedili Sergeja Milinkovića Savića, Rubena Neveša, Kalidua Kulibalija, Maikona, Aleksandra Mitrovića da je liga Saudijske Arabije najplodotvornija za njihov „fudbalski razvoj“.

Ipak, poslednja koju je dobio PSŽ i Kilijan Embape raspametila je čitav sportski, ne samo fudbalski svet.

Parižani su, navodno, već prihvatili ponuđenih 300.000.000 evra na ime obeštećenja za prelazak Embapea u Al Hilal, dok je igraču garantovana zarada od 400.000.000 evra za dve godine, prema evropskim izvorima, dok su američki prvo objavili da je u pitanju 700.000.000 za godinu dana.

U svakom slučaju, Embape bi na osnovu lako ostvarivih bonusa ziasta i mogao da stigne do pomenute, istorijske cifre, ali još uvek nije odlučio da prihvati ponuđeno do strane kluba koji je već doveo Milinkovića Savića, Neveša, Kulibalija…

Iako su i sami multimilioneri, od ponuđenih cifri zavrtelo se i NBA asovima. Janis Adetokunpo je u šali poručio Al Hilalu da je spreman da dođe, s obzirom na to da liči na Embapea.

Tvit asa Milvoki Baksa dopao se i drugim NBA superstarovima, među kojima je i Demian Lilard, jedan od najboljih plejmejekra današnjice i najtraženiji košarkaš trenutno na NBA tržištu. “ 776.000.000 dolara za godinu dana?! Wtf lol…“ Ni jedan Lebron Džejms nije ostao ravnodušan: “ Ja kada Saudijci pozovu moje agente za taj jednogodišpnji ugovor“, poručio je Lebron uz GIF poznate scene trčanja iz filma Forest Gamp.

Jednostavno, ni Lebronu nije jasno kako neko za godinu dana ili dve može da zaradi više nego što je on za čitavu profesionalnu košarkašku karijeru koju je dve decenije gradio u Klivelndu, Majamiju i Lejkersima. Ukupno je od ugovora prihodovao pola milijarde dolara, novac koji bi, potencijalno, Embape mogao da zaradi za godinu dana pikanja fudbala u Saudijskoj Arabiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari