Karakter vredan poštovanja: Mijat Gaćinović panenkom za pobedu u 95. minutu (VIDEO) 1 EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Umetnost u deliću sekunde Mijata Gaćinovića. Sudija je već imao pištaljku u ustima spreman da ozvaniči kraj, čekajući da Srbin izvede penal. AEK je bio pod moranjem i Gaćinović se nije libio da preuzme odgovornost.

Zvanični šampion Grčke imao je mnogo problema na gosotvanju Atromitosu. Izgledalo je da će domaćin uspeti da dođe do remija. Igrao se 95. minut kada je, kod rezultata 1:1, sudija dosudio penal za goste.

Mijat Gaćinović je odlučio da izađe na crtu golmanu i pokuša da bude junak velikana iz Atine. Zaleteo se i na iznenađenje svih prisutnih, u deliću sekunde odlučio da panenkom pod prečku ostavi u neverici sve protagoniste na terenu.

Navijači AEK-a bili su egzaltirani viđenim majstorstvom potencijalnog reprezentativca Srbije i planetarnog šampiona sa Svetskog prvenstva na Novom Zelandu. Gaćinović je posle utakmice objasio kako se opredelio da na vrlo rizičan način izvede penal.

– U ovoj ligi važno je da se iskažete, zato sam izveo penal na taj način.

Fudbaler ponikao u Vojvodini bio je i samokritičan posle utakmice, smatrajući da je AEK trebalo mnogo ranije da matira upornog domaćina.

– Trebalo je ranije da postignemo gol, ali dali smo im nadu i oni su je uzeli. Na kraju smo imali dosta sreće. AEK mora da igra bolje i da lakše dobija utakmice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari