Murinjo zna krivce za debakl u Đenovi ali ne traži alibi 1foto EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Roma ove sezone ne liči na sastav kadar da se nadmeće sa najboljim italijanskim ekipama. Debakl u Đenovi teško je doživeo Žoze Murinjo.

Očajan početak sezone veoma teško podnosi sjajni portugalski stručnjak. U svojoj uspešnoj karijeri Murinjo nikada nije imao lošiji start jedne takmičarske godine. Debakl u Đenovi (4:1) samo je potvrdio fornu fudbalera koja je najblaže rečeno loša.

Porazu je prisustvovao i Frančesko Toti, koji je sa ćerkom odlučio da napusti stadion nekih desetak minuta pre kraja utakmice.

Roma je trnutno na poražavajućem 16. mestu sa čak deset bodova zaostatka u odnosu na Inter i Milan koji su na čelu tabele.

Iziritiran dešavanjima u meču sa Đenovom, Murinjo je odbio da odgovara na pitanja iz studija televizije DAZN, pristavši da porazgovara samo sa reporterom koji je bio na licu mesta.

– Izvinjavam se svima u studiju, ali zaista nisam raspoložen za priču. Još nisam razgovarao ni sa igračima, a kada je tako, onda ne ide da pričam o njima i odgovaram na vaša pitanja – objasnio je Murinjo svoj postupak.

Portugalac smatra da je loš početak meča i rano primljeni gol u velikoj meri odredio dalji tok utakmice.

– Loše smo počeli utakmicu i brzo primili gol, kao protiv Verone. Uspeli smo da reagujemo i izjednačimo, ali se onda Dijego Ljorente povredio i struktura tima se promenila na gore. Zbog kartona koji je dobio i profila sudije, odlučili smo da je bolje da u poluvremenu zamenimo Manćinija, tako da smo ponovo morali da menjamo postavku.

Krucijalnim se ispostavio treći gol domaćina posle kojeg je Roma mogla da primi daleko više od konačnih 4:1.

– Kada nam je gol poništen zbog ofsajda, verovali smo da možemo do izjednačenja. Đenova je stajala duboko na svojoj polovini, dominirali smo u tim trenucima i stvarali šanse. Izmene su bile napadačkog karaktera, ali trećim golom su rešili pitanje pobednika. Nekada u takvim situacijama možete da doživite rezultatsku katastrofu, da primite pet ili šest golova. Njihov četvrti gol, što se mene tiče, nije imao nikakav značaj za ishod meča.

Murinjo smatra da je veliki problem poroznost odbrane koja je nastala odlaskom osporavanog Ibanjeza.

– Tačno je da smo izgubili čvrstinu u odbrani. Ne želim mnogo da pričam na tu temu, ali setite se šta se sve govorilo o greškama Rožera Ibanjeza u velikim utakmicama, a istina je da nam je on davao neverovatnu stabilnost u odbrani. Izgubili smo i Krisa Smolinga (povređen), pa pogledajte kakav nam je učinak bez njega. Kada nam nedostaju takvi igrači nedostaje nam čvrstine.

Uprkos svemu, Portugalac ne traži alibi.

– Reći da nam nedostaje čvrstine zato što nam nedostaju neki igrači nije u redu. Stabilnost je, takođe, posledica timskog duha i kolektivne želje da se napreduje, a mi smo izgubili deo toga. Sada nam je svaki šut ka golu – gol. Nemam ništa protiv Ruija, ali jednostavno je tako. Torino je imao šut glavom Duvana Zapate u prvom minutu i posle nam više nije prišao golu, dok nisu izjednačili iz auta. Ja to osećam sa svoje pozicije, a verujem da i igrači na terenu osećaju anksioznost.

Morao je Murinjo da odgovri i na pitanje da li je ekipa kadra da preokrene tok prvenstva.

– Tim je takav kakav je i svi zajedno moramo da nađemo izlaz iz ove situacije. Prelazni rok je završen, niko više ne može da dođe ili ode, tako je ovo grupa kojom raspolažem sa svim njenim kvalitetima i manama. Nemamo vremena za plakanje, to možemo unutar sebe, jer smo svi sigurno tužni, posebno ja zbog odnosa koji imam sa navijačima Rome. Ali, već sutra nastavljamo sa radom. Sledeći meč nosi tri boda, ne sedam ili osam, ali za nas je svakako jako, jako važan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari