Karatistkinja Jovana Preković seniorska prvakinja sveta 1Foto: KK "Knjaz"

Karatistkinja karate kluba ,,Knjaz,, iz Aranđelovca Jovana Preković osvojila je u Madridu na seniorskom prvenstvu Sveta titulu” Prvak sveta u kategoriji do 61 kg”.

Preković je na ubedljiv način sa 8:5 pobedila kineskinju Yin Xiaoyan i tako je potvrdila svoju visoku klasu, i time obezbedila i veliki broj bodova za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, navodi se u saopštenju, KK „Knjaz“.

– Šta da Vam kažem osim da sam presrećna. Osvojila sam titulu prvaka Sveta na veoma ubedljiv način. Moj trener Roksanda i ja smo taktiku za meč sa kineskinjom pripremale sigurno više od osam meseci i tačno sam znala šta u svakom momentu meča treba da radim da bih je neutralisala. Idemo dalje ka Tokiju, neću da se ovde zaustavim hoću da obradujem našu naciju medaljom iz Tokija i ka tom putu  moj trener i ja ćemo kračati uspravno i harbor, kao i do sad – rekla  je Jovana Preković.

Roksanda Atanasov je prokomentarisala da sve ovno o čemu su pričali do sad, da je Jovana Preković svetska klasa se sad i potvrdilo.

Biću dosadna, ali malo idemo da odmorimo, a onda demo dalje. Tokijo je naš cilj, istakla je Atanasov

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari