Karatistu Stefana Joksića i atletičarku Ivanu Ilić Grad Čačak nagradio sa po 100.000 dinara 1Foto: Katarina Pantelić

Karatista Stefan Joksić iz čačanskog Kluba kontaktnih sportova „Borac“ i atletičarka Ivana Ilić iz Atletskog kluba proglašeni su za najbolje sportiste u Čačku u 2021. godini, a kao nagradu dobili su po 100.000 dinara od Grada.

Joksić, koji je bio evropski vicešampion, dvostruki uzastopni prvak Balkana i osmostruki nacionalni šampion u karateu u kategoriji do 67 kilograma, peti put je proglašen za najboljeg sportistu godine grada Čačka.

„Nema ništa bolje od toga da kada postignete neki rezultat, vaš grad to prepozna“, rekao je Joksić prilikom uručivanja nagrade.

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper kazao je da je čačanski Klub kontaktnih sportova „Borac“ u 2021. godni osvojio 29 međunarodnih nagrada sa zvaničnih balkanskih, evropskih i svetskih šampionata.

Atletičarka čačanskog Atletskog kluba Ivana Ilić, koja je četvrti put proglašena za najbolju sportistkinju Čačka, rekla je da joj je cela 2021. godina bila veoma uspešna i da je oborila tri državna rekorda, na 60, 100 i 200 metara i osvojila srebro u trci na 100 metara na Kontinentalnom prvenstvu za mlaše od 20 godina, održanom u Talinu.

„Podrška grada mi dosta znači jer me jako motiviše i znam da drugi prepoznaju moj trud“, istakla je Ilić.

Nagrade najboljim sportistima Čačka uručio je gradonačelnik tog grada Milun Todorović, koji je tom prilikom najavio da će ove godine početi izgradnja trenažnog centra za kontaktne sportove u Čačku i fiskulturna sala u srednjoj Ekonomskoj školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari