Kardiolog: Eriksen možda više ne bude igrao fudbal 1Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj kaže da nije izvesno da će Kristijan Eriksen u budućnosti ponovo igrati fudbal, prenosi Sport klub.

Kako navodi Sport klub, danski fudbaler je tokom meča sa Finskom na Evropskom prvenstvu imao kako se navodi srčani zastoj i zbog toga je kolabirao na terenu.

Profesor sportske kardiologije na Univerzitetu Sent Džordž Sandžaj Šarma je svojevremeno radio baš sa Kristijanom Eriksenom dok je ovaj igrao za Totenhem. Šarma smatra da se desila neka velika greška i da je sada najveće pitanje šta se desilo i zašto.

„Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo celu naciju. Dobra vest je da je i dalje živ, loša vest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga„ rekao je Šarma.

On je daodao da uzrok srčanog zastoja kod Eriksena je mogao da bude neko nedefinisano zdravstveno stanje ili visoka temperatura, ali da je dobar znak da je on budan u bolnici.

„Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu lekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne„ jasan je Šarma.

Danska i Finska su sinoć ipak odlučile da završe meč, uprkos tome što je danski reprezentativac Kristijan Eriksen odveden u bolnicu, pošto je pao u nesvest tokom utakmice na kraju prvog poluvremena, a danski fudbalski savez je saopštio da je Eriksen budan, preneo je AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari