Katar prepun Marokanaca, obustavljeni čarter letovi iz Kazablanke 1EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Više od dve hiljade ljubitelja fudbala iz zemlje prvog afričkog polufinaliste Svetskog prvenstva u fudbalu sprečeno da prisustvuje večerašnjem meču sa Francuskom.

Još od pobede nad Portugalom znalo se da će senzacionalno dobra i uspešna reprezentacija sa Crnog kontinenta imati višestruko veću podršku na „Al Bajat“ stadionu, 14. decembra od 20 časova.

Procene brojnosti Marokanaca u duelu za istorijsko finale idu od 20.000 do čak 45.000 navijača kojima su na srcu Hakimi i družina, a bilo bi ih i više da Rojal er Maroko nije obustavio čerter letove iz Kazablanke.

Državna avio kompanija samo je kratko saopštila da je otkazala sedam specijalnih letova iz pomenutog grada do Dohe, a informacije sa terena kažu da je razlog procena vlasti Katara da je na njegovoj teritoriji već previše Marokanaca.

Misli se na one koji su pohrlili na Mundijal, želeći da uživo bodre izabranike Valida Regragija, a da prethodno nisu obezbedili kartu za drugu utakmicu polufinala. Nije vredelo ni to što navijači tvrde da im je Fudbalski savez Maroka obećao ulaznice, samo nije uspeo da ih doturi pre dolaska u zemlju domaćina šampionata.

Tako je izvisilo ukupno 2.100 nesuđenih putnika, nakon što je prvih 23 aviona uredno poletelo. S tim da je i tu nastao problem, jer je tako pristiglim Marokancima na aerodromu u Dohi traženo da pokažu ulaznice za utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari