Kavani može da bira gde će nastaviti karijeru, Barselona dobila konkurenciju 1Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Iako je u 35. godini života i uprkos tome što je prešao igrački zenit, Edison Kavani još uvek važi za respektabilnog napadača. Ukoliko u januaru uspe da raskine ugovor sa Mančester junajtedom, koji ga na saradnju obavezuje do juna 2022, Urugvajac će moći da bira sredinu u kojoj će nastaviti karijeru. Barselona je, nesumnjivo, dobila konkurenciju.

Pisali su inostrani mediji, tačnije prenešeno je saznanje jednog argentinskog lista, da se Kavani poverio saigraču kako će u januaru pojačati Barselonu.

Ne lezi vraže, samo par dana kasnije, priča je dobila nastavak u formi daleko unosnijih ponuda koje su na adresu Urugvajca stigle iz Južne Amerike, uslovljene, raskidom saradnje sa Junajtedom već u januaru.

Korintijans i Palmeiras, brazilski velikani, spremni su da unosnom svotom počaste Kavanija u slučaju da uskoro postane slobodan igrač, čak bogatije nego što bi to uradila Barselona, u kojoj, doduše, ne bi imao zagarantovano mesto u startnoj postavi.

Kavani je zatražio par dana odmora kako bi mogao racionalno da promisli šta mu je činiti. Piše se i da su pojedini italijanski klubovi zainteresovani za Urugvajca, a među njima je sigurno i Juventus; tradicionalno, već, „lovac2 na slobodne agente širom Starog kontinenta.

Pred Kavanijem su naporni pregovori sa ljudima sa Old Traforda. Ukoliko izdejstvuje prekid saradnje, moći će da bira između ostanka u Evropi ili povratka u Južnu Ameriku. Barselona, Korintijans, Palmeiras, Boka Juniors…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari