Kažnjeno opuštanje na klupi i na terenu 1Dejan Stanković Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su na svom stadionu sa Radnikom 1:1 (1:0) u 100. utakmici Dejana Stankovića na klupi crveno-belih.

Ekipa iz Surdulice je tako po drugi put ove sezone „otkinula“ bodove Zvezdi, u 5. kolu su na svom terenu pobedili 2:1. Favorizovani domaćin poveo je golom Kataija iz penala u 36, a konačni rezultat postavio je Stamenković u 83. minutu.

Domaći su propustili mnogo šansi, između ostalog i penal koji je šutem preko gola propustio Katai (38. minut), dosuđen kao i onaj prvi nakon što je sudija Maksimović odgledao VAR snimak.

Promašivali su Katai, Ben i Ivanić ali je i golman gostiju Ranđelović bio odličan.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu pali u tempu, trener Stanković je očigledno mislio da je posao završen pa je najpre izveo Rodića, Bena i Pavkova (58. minut), a zatim 15 minuta kasnije Kataia i Kangu.

Tako da nije bilo ni rešenja, ni snage, ali ni nekog poteza koji bi napravio razliku.

Trener Dejan Stanković nije bio zadovoljan, a prihvatio je na sebe deo krivice

„Kažnjeni smo za promašaje. Teško je posle Evrope bilo igrati utakmicu, ima dosta umora, ali to ne opravdava kiks što se tiče ove utakmice. Ovo su izgubljena dva boda, trebalo je meč da zatvorimo ranije. Idemo dalje, dugačko je prvenstvo. Ipak, ovakve stvari ne mogu da se dešavaju Crvenoj zvezdi, pogotovo ne kod kuće. Nemam opravdanje, niti ga želim. Svi bi trebalo da podelimo odgovornost, ovo Zvezdi ne sme da se dešava“, izjavio je Stanković

Trener Radnika Dušan Đorđević konstatovao je da je njegov tim bio svežiji i da je to iskoristio.

„Zvezda je imala nekoliko propuštenih prilika. Imala je i ta dva dosuđena penala, jedan je iskoristila, drugi nije. Mi smo planirali da igramo tvrdo. Zvezda je sigurno bila i potrošena od meča u Evropi, mi smo bili svežiji. Iskoristili smo momenat i osvojili veliki bod“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari