Kecmanović i Klajn počinju duel Srbije i Slovačke u Dejvis kupu 1Foto: TSS

Meč tenisera Srbije i Slovačke u kvalifikacijama za Dejvis kup počeće duelom Miomira Kecmanovića i Lukaša Klajna, odlučeno je danas žrebom u Kraljevu.

Meč Kecmanovića i Klajna počinje u petak od 15 časova u Sportskom centru Ibar u Kraljevu.

Posle njih na teren izlaze Dušan Lajović i Aleks Molčan.

U subotu je od 13 časova na programu meč dublova, a najavljeno je da će igrati Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović protiv Jozefa Kovalika i Igora Zelenaja.

Posle toga igraju se mečevi u singlu, Kecmanović – Molčan i Lajović – Klajn.

„Kecmanović je odigrao odlično u Australiji, oseća se dobro, igra dobro, ima samopouzdanja, tako da smo odlučili da on počne meč protiv Slovačke, a nakon njega Lajović. Momci su trenirali sjajno čitave sedmice, imamo i drugi dan u subotu, tako da imamo neke taktičke promene i želimo da svi budu spremni za svaki meč. Dobra stvar je što imamo dosta dobrih igrača i više opcija“, rekao je selektor Srbije Viktor Troicki.

On je dodao da će sastav dubla zavisiti od rezultata posle prvog dana takmičenja.

„Videćemo i kojim ćemo rezultatom završiti dan, ali i šta će biti najbolja opcija za subotu. Najvažnije je da dođemo do tri boda koja su nam potrebna da pobedimo. Videćemo ko će biti najspremniji“, rekao je srpski selektor.

Kecmanović je rekao da je dobro igrao nekoliko meseci i da mu je drago što je dobio priliku da igra za reprezentaciju.

„Trudiću se da dam sve od sebe i da donesem poen Srbiji. Klajna znam iz viđenja, nisam igrao protiv njega, ali znam da voli da igra na bržoj podlozi, na betonu, nadam se da će ovo da mu predstavlja problem i da ću uspeti da ga pobedim“, naveo je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari