Kejlor Navas sprečio dramu 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbaleri Liverpula i Pari Sen Žermena plasirali su se večeras u četvrfinale Lige šampiona, pošto su u osmini finala eliminisali Lajpcig, odnosno Barselonu.

Pari Sen Žermen i Liverpul su uspeli da overe karte za četvrtfinale Lige šampiona.

Francuski klub je na svom stadionu odoleo Barseloni (1:1) koja je napadala ceo meč, dok je Liverpul ponovo savladao Lajpcig sa 2:0.

Nije se očekivala neizvesnost u sinoćnjim utakmicama, pogotovo što se zna da su domaćini imali ubedljivi kapital iz prvih mečeva.

Barselona je na „Parku prinčeva“ krenula silovito da napada od prvog minuta, što je bilo i očekivano s obzirom na to da je iz prvog susreta trebalo da nadoknadi čak tri gola zaostatka.

Katalonci su toliko dominirali da su u prvih 20 minuta uputili čak devet šuteva u okvir gola golmana PSŽ Kejlora Navasa.

Upravo je golman „svetaca“ bio igrač utakmice jer je u više navrata uspevao da spase gol kada je delovalo da mu spasa više nema.

Prvi put u 23. minutu kada je sjajnom odbranom, ali i uz pomoć prečke, uspeo da spreči da šut beka gostiju Desta ne završi u mreži.

Iako je Barselona apsolutno gospodarila terenom, a gol, fudbalskim rečnikom, visio u vazduhu, ipak je PSŽ bio taj koji je prvi došao do vođstva.

Defanzivac gostiju Lengle je bez rezona i bez lopte u blizini faulirao napadača „svetaca“ Ikardija u svom kaznenom prostoru, a engleski arbitar Entoni Tejlor je posle VAR provere pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač bio je Mbape – 1:0. Nadu Barselone produžio je pre poluvremena Leo Mesi izjednačujućim golom na dodavanje Pedrija – 1:1. Međutim, Argentinac je u 45. minutu ispao i tragičar, pošto mu je Navas, opet uz pomoć prečke, odbranio penal.

U drugom poluvremenu Barsa je nastavila da napada, ali PSŽ je mnogo bolje zatvorio sve prolaze ka golu. Bilo je situacija da je lopta bila na ivici da uđe u mrežu, kao kada je Florenci spasao PSŽ izbacivanjem sa same gol linije, ali je na kraju francuski klub ne samo srećno, već i spretno zaslužio prolaz dalje.

Liverpul je ponovio protiv Lajpciga isti rezultat iz prvog susreta. Nemačka ekipa se čvrsto držala do sredine drugog poluvremena, ali je potom doživela pad u igri koji su „crveni“, uprkos slaboj formi u Premijer ligi, umeli da iskoriste.

Prvi gol je delo Salaha u 71. minutu na dodavanje Žote. Drugi je ošamućenom protivniku samo tri minuta kasnije dao Mane na dodavanje Origija – 2:0.

Revanši osmine finala


Juventus – Porto* 3:2 (1:2)
Borusija (D)* – Sevilja 2:2 (3:2)
Liverpul – Lajpcig 2:0 (2:0)
PSŽ – Barselona 1:1 (4:1)
16. MART
Mančester siti – Borusija (M) 21.00 (2:0)
Real – Atalanta 21.00 (1:0)
17. MART
Čelsi – Atletiko 21.00 (1:0)
Bajern – Lacio 21.00 (4:1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari