Kevin Panter otkrio ko mu u Evroligi zadaje najviše problema 1Foto: Starsport

Američki košarkaš sa srpskim pasošem spada u red najboljih košgetera u Evroligi.

Navikao je Kevin Panter navijače Partizana na kvalitetna evroligaška izdanja, kojih ove sezone gotovo da i nije bilo.

Jedan od razloga svakako je i povreda kolena, odnsono problemi sa zadnjom ložom zbog kojih je bio odsutan čitavih mesec dana, od 30. oktobra pa do nedavnog meča sa Panatinaikosom u Beogradskoj areni.

Panter je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf crno-belih nad atinskim velikanom i trebalo bi da u narednom periodu potvrdi uverenja da je u košgeterskom smislu najproduktivniji igrač Partizana.

Tridesetogodišnjak iz Bronksa poprilično je uveren u sovje sposobnosti i nema problema sa samopouzdanjem, ipak, u razgovoru za Basketnjuz, otkrio je da postoji košarkaš koji mu u defanzivnom smislu zadaje poprilično problema.

– Znate koga bih izdvojio? Ne znam da li sam ikad to rekao… Rodrigo Boboa može baš da vas nervira. Mnogo poštovanja imam prema njemu, stekao sam ga godinama, otkad sam prvi put nastupio u Evroligi. Na skoro svakoj utakmici koju smo igrali me je blokirao – otkad sam krenuo u EL, do danas. I to nije zbog fizičkih predispozicija, već zbog osećanja za trenutak. Neverovatan je u tome – otkrio je Panter.

Ono što je specifično kod košarkaša iz Francuske, a zadaje problem Panteru, jeste njegov tajming kod izlaska na šut igrača što je dodatno usloženjeno po napadača zbog njegovog ogromnog raspona ruku.

– Ne znam da li je Boboa tako dobar samo kada je moj šut u pitanju ili šta je u pitanju, ali njegov ’tajming’ je sulud. Takođe, ima veoma dugačke ruke, ne znam da li to znate. Sećam se utakmice prošle sezone – prošao sam ga i krenuo sam na ’flouter’, a on mi je došao iza leđa i blokirao me je. Nisam navikao na to. Obično, kada prođem nekoga, podignem loptu gore i sve je u redu – imam svoj šut. Međutim, ne. On ga je blokirao. On je igrač kojeg bi izdvojio u tom pogledu – dočarao je Panter defanzivne karakteristike iskusnog beka zbog kojih ga smatra jednim od najnezgodnijih defanzivaca u čitavoj Evroligi.

Amerikanac je u sezoni 2022/23 postao tek drugi stranac kapiten Partizana u istoriji kluba, a pre dolaska u Humsku profesionalno je nastupao za Lavrio, Antverpen Džajantse, Rosu Radom, AEK, Virtus iz Bolonje, Olimpijakos, Crvenu zvezdu i milansku Olimpiju.

Partizan ove nedelje očekuje duplo evroligaško kolo; sutra će dočekati Monako (20.30, Sport klub1) a u četvrtak u istom terminu ugostiće Armani iz Milana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari