Kirjos opet "bocka" Novaka 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nik Kirjos u nedelju je i zvanično otkazao učešće na US openu.

On se putem društvene mreže obratio javnosti, obrazložio razloge ovogodišnjeg neučešća na grend slemu, koji će posle otkazivanja Vimbldona i pomeranja datuma Rolan Garosa za septembar, biti drugi u kalendaru četiri najveća i najznačajnija turnira na svetu, nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Australijanac grčkog porekla, istakao je da otkazivanjem učešća u Njujorku želi da iskaže poštovanje prema zemljacima preminulim od posledica korona virusa.

– Ove godine neću igrati US open – počeo je 25-godišnjak iz Kanbere, koji u prvih šest profi sezona nije prošao treće kolo „Flašing medouza“.

– Boli me što neću igrati na jednom od najvećih stadiona, Artur Ešu, međutim, stojim iza svoj naroda, mojih Australijanaca, kao i iza stotina hiljada Amerikanaca koji su izgubili svoje živote. Ovo je moja odluka – poručio je 193 centimetara visoki server, često provokativnih istupa u javnosti.

Kirjos u obraćanju direktno nije spomenuo Novaka Đokovića, ali je između redova imao jasnu poruku za Srbina, koji bi trebalo da se pojavi na grend slemu u NJujorku, poštujući sve propisane, rigorozne mere.

– Morate se ponašati u interesu drugih. Ne možete igrati na stolu, grabiti novac po Evropi ili pokušati da napravite neku egzibiciju od koje ćete zaraditi ‘brzi’ novac. To je sebično, mislite na druge, o tome se radi kod ovog virusa. Ne zanima me na kojem se mestu na rang listi nalazite ili koliko novca imate. Ponašajte se odgovorno. Za one koji su se ponašali sebično i kršili pravila, kažem vam srećno. Igrajte na sopstveni rizik, nemam problem s tim – dodao je Australijanac.

Prvi US open bez prisustva publike biće održan od 31. avgusta od 13. septembra, a titulu bi trebalo da brani Rafael Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari