Srpski teniser Viktor Troicki nalazio se na dva poena od plasmana u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, kada je kiša po drugi put prekinula njegov duel sa ekvadorskim veteranom Nikolasom Lapentijem. Nešto kasnije otkazan je i meč Jelene Janković.

Meč Viktora Troickog sa Ekvadorcem Nikolasom Lapentijem po drugi put je prekinut pri vođstvu srpskog tenisera od 2:1 i 5:3 u četvrtom setu, dok je duel Jelene Janković i Rumunke Monike Nikulesku pomeren.

Viktor, koji je proglašen za 29. nosioca turnira, izašao je juče na teren broj 19 u jedan čas posle ponoći po centralnoevropskom vremenu, odnosno 11 pre podne po lokalnom. Ipak, početak je zbog padavina kasnio 45 minuta, da bi meč bio prekinut posle dva sata i 22 minuta igre, pri rezultatu 4:6, 6:3, 6:1. Nastavljen je nakon dva sata pauze i Viktor je u ponedeljak ujutru došao nadomak meč-lopte (5:3 i 30:30 na servis Lapentija), kada su se kišni oblaci ponovo nadvili nad Melburn parkom. Umesto da bude prvi predstavnik Srbije u drugom kolu Australijan opena, Viktor Troicki će, izgleda, poslednji završiti svoj meč uvodne runde. Zanimljivo je da njegov meč nije uvršten u raspored turnira za utorak, pa se konačni plasman drugog srpskog tenisera u drugo kolo Australijan opena može očekivati tek sutra. Tamo ga već čeka Nemac Florijan Majer (60. na ATP), koji je savladao zemljaka Filipa Pečnera sa 3:2.

Jelena Janković protiv Rumunke Monike Nikulesku, odnosno Ana Ivanović protiv Amerikanke Šinej Peri, igrale su juče od 11 časova po lokalnom vremenu (jedan posle ponoći po centralnoevropskom), dok je duel Novaka Đokovića sa Špancem Danijelom Himeno Traverom poslednji na programu pokrivene Hajsens arene, što znači da na njega eventualna kiša neće imati uticaja. Janko Tipsarević raspoređen je na teren broj 18, gde bi sa Amerikancem Rajanom Harisonom trebalo da se sastane posle mečeva Izner – Sepi i A. Bondarenko – Verle u ranim jutarnjim časovima za gledaoce u Srbiji.

Šarapova i Dokićeva eliminisane u prvom kolu

Marija Šarapova je doživela najraniji oproštaj od jednog grend slem turnira u poslednjih sedam godina, pošto je u tri seta poražena od zemljakinje Marije Kirilenko sa 2:1(7:6, 3:6, 6:4). Isto je prošla i domaća teniserka srpska porekla Jelena Dokić. Ona je eliminisana od Ruskinje Alise Klejbanove sa 2:0 (6:1, 7:5).

Hrvati uklonjeni sa stadiona

Grupa od 11 osoba hrvatske nacionalnosti izbačena je sa Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto je ometala duel Hrvata Iva Karlovića i Čeha Radeka Štepaneka i pokušala da u Melburn park unese baklje. Nepristojni posetioci prvog grend slema sezone, stajali su na stolicama i uznemiravali ostale prisutne u sportskom objektu. „Oni su uklonjeni sa stadiona i nisu dobrodošli da se vrate“, kazao je načelnik policije Melburna Jok Mencel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari