Kjelini završava karijeru 1EPA-EFE/Roberto Bregani

Čuveni defanzivac Juventusa i reprezentacije Italije objavio da se povlači iz aktivnog igranja fudbala.

„U ponedeljak ću se oprostiti od mog stadiona protiv Lacio, a onda ću videti da li ću igrati u Firenci“, saopštio je Đorđo Kjelini posle poraza Stera dame u finalu nacionalnog Kupa.

Tridesetsedmogodišnji defanzivac poslednjih 17 sezona nosio je dres kluba iz Torina i nada se da će mu neke nove generacije biti makar približno posvećene kao što je bio on.

„Od sada je sve na momcima, nadam se da će nastaviti da baštine vrednosti koje sam im preneo. Osećam se kao da sam im stariji brat i nadam se da su sve što sam im pričao razumeli. Mislim da sam uradio sve što sam mogao i došlo je vreme da odem jer sam srećan svime što sam ovde postigao“, dodao je iskusni igrač odbrane.

Kjelini će uskoro skinuti crno-beli dres, ali ne bi voleo da ode iz Juventusa.

„Videću šta ču da uradim. Voleo bih da ostanem ovde i polako krenem na put da postanem trener, ali imam mnogo da učim“, otkrio je on.

Kjelini je karijeru počeo u Livornu, a potom ga je kupila Roma, za koju nikada nije zaigrao. Nakon dve sezone na pozajmici u matičnom klubu odveo ga je Juventus i pozajmio Fiorentini na godinu dana.

Posle toga je za Juve odigrao 559 mečeva i dao 36 golova, a Seriju A osvajao je devet puta. Sa reprezentacijom Italije postao je šampion Evrope 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari