Klinč za drugo mesto 1Foto: STARSPORT

Koliko god joj bio blizu na tabeli, nije realno da Radnički ostavi Crvenu zvezdu bez druge titule u dve sezone, dok je izbijanje Partizana na vrh superligaške kolone u domenu naučne fantastike, pa će se niški i beogradski tim (i) u svom večerašnjem okršaju u Humskoj nadmetati za vicešampionsku poziciju na kraju sezone.

Gosti u komotnijoj startnoj poziciji, jer beže osam bodova domaćinu, a prošlog vikenda su sedmom vezanom pobedom oborili klupski rekord u elitnom takmičenju, dok su na strani crno-belih prolećni pomak u formi i jaka rezultatska prednost u dosadašnjim duelima, s čak 49 trijumfa i tek 14 poraza u 91 utakmici.

– Matematički gledano, Radnički je bliži Zvezdi od nas i kao takav ima šansu za titulu. Uvek je dobro kada se pojave kvalitetne ekipe, jer iz toga može da profitira ceo srpski fudbal. To su u ovom momentu Nišlije, nadam se da će sutra to biti i Vojvodina, takođe veliki klub. Od viška dobrih stvara glava nikada ne boli… Što se tiče našeg sledećeg rivala reći ću da je timski jak, ima kvalitetne pojedince, „motor“ ekipe im je naš bivši igrač Drinčić, a kolega Lalatović ga vodi na izuzetan način – izjavio je šef Partizanov struke Zoran Mirković, pa mirnim tonom reagovao na izjavu stratega kluba sa Čaira da Radnički ima najbolji tim u zemlji, posle Zvezde.

– Ako je po trenutnom stanju na tabeli, onda može tako da izjavi. Igrački, mislim da smo pokazali da smo konkurentni najboljima u zemlji. To znači da smo tu negde, rame uz rame… Jesmo iscrpljeniji od njih, večiti derbi nas je fizički i mentalno dosta potrošio, ali za takve stvari se pripremamo i što se toga tiče, ne bi smelo da bude kiksa. Nadam se da ćemo navijačima pokloniti dobru utakmicu – oprezan je u prognozama bivši štoper „parnog valjka“, koji ne može da računa na važne karike u veznom redu – Zdjelara i Šćekića (parni kartoni), a nada se da će maloletni Pavlović opet odigrati kao mator u centralnom delu defanzivne linije.

Nešto mlađi Nenad Lalatović puno očekuje od Nermina Haskića, a i najubojitiji igrač Superlige veruje da će on i saigrači produžiti seriju susreta s maksimalnim učinkom.

– Nikada u karijeri nisam doživeo ovoliki pobednički niz. Vrlo je teško praviti takve rezultate, ali nema opuštanja posle obaranja klupskog rekorda. Ne želimo da stanemo. I zbog toga će nam meč sa Partizanom biti veliki izazov. Bićemo pod manjim pritiskom od domaćina, možemo da igramo rasterećeniji i to je naša šansa. Znamo sve o crno-belima, znaju i oni o nama. Nema tu mnogo tajni. Pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Vidim i da je Partizan pustio besplatan ulaz za navijače. Radujem se tome. Volim da igram kada na tribinama ima dosta publike – baca „rukavicu“ strelac 16 golova.

Raspored

Zemun – Proleter 14.00

Čukarički – Napredak 16.00

Mačva – Dinamo 16.00

Mladost – Crvena zvezda 16.00

Rad – Bačka 16.00

Radnik – Voždovac 16.00

Partizan – Radnički 18.00

Vojvodina – Spartak 18.00

Tabela: Crvena zvezda 66 bodova, Radnički (N) 59, Partizan 51, Čukarički 45, Mladost 39, Napredak 34, Proleter 32, Radnik 29, Vojvodina 28, Voždovac 25, Mačva 24, Bačka 21, Spartak 20, Rad 19, Zemun 17, Dinamo 17.

Zvezda juri rekord

Ako „prežive“ izlet u Lučane, fudbaleri Crvene zvezde vezaće rekordan 50. meč bez poraza u prvenstvu.

– Sve je to lepo, bez lažne skromnosti, ali nam nije u fokusu već da odigramo dobru utakmicu protiv rivala koji je apsolutno drugačiji od svih ostalih u ligi. Jedino Mladost i Čukarički možda nisu menjali tim, dugo su zajedno i odlično se poznaju. Ako rekord dođe, dobro došao, ako ne, idemo dalje. Prioritet nam je dobra partija – rekao je trener Vladan Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari