Ko su najplaćeniji igrači u Evroligi? 1foto EPA-EFE/TOMS KALNINS

Ovo leto je bilo veoma interesantno; mnogi asovi su promenili sredine u Evroligi i na osnovu transfera obezbedili milionske svote novca.

U Evroligi je mnogo manjkavosti a jedna od većih jeste nemanje transparentnosti u poslovanju klubova, što podrazumeva i iznošenje u javnosti koliko novca zarađuju košarkaši. U tom smislu, najbolji uvid može se imati kod klubova iz Francuske, ali kod ostalih je gotovo nemoguće doći do tačnih podataka, ubrajajući tu i košarkaše Crvene zvezde i Partizana.

Izraelski list „Izrael Hajom“ vodeći se saznanjima svojih izvora objavio je listu najplaćenijih košarkaša u predstojećoj evroligaškoj sezoni. Zanimljivo je da među prvih deset nema nijednog košarkaša Crvene zvezde i Partizana.

Takođe, javnost zbunjuje podatak da je Vili Ernangomez najplaćeniji košarkaš, s obzirom na to da je Barselona ovoga leta insistirala na raskidu ugovora sa Nikolom Mirotićem budući da je bila primorana da drastično smanji troškove i izdatke na primanjima igrača.

Novi centar Katalonaca u nastupajućoj sezoni zaradiće 4,5 miliona dolara. Odmah do njega je Šejn Larkin iz Efesa koji ima garantovana četiri miliona američkih novčanica. Nikola Mirotić je dogovor sa Armanijem iz Milana finansijski formulisao tako da bi u narendoj sezoni trebalo da zaradi 3,2 miliona dolara.

Valter Tavares je četvrti sa okruglo tri miliona dolara, koliko će zaraditi i Kostas Slukas kao nova akvizicija Panatinaikosa. Huanćo Ernangomez je novi saigrač grčkog plejmejkera, a u dresu Panatinaikosa zaradiće 2,6 miliona dolara u takmičarskoj 2023/24.

Odmah ispod njega je Skoti Vilbekin sa 2,4 miliona dolara, a zatim slede Darijus Tompson iz Efesa (2,3 miliona), Džabari Parker, novopečeni član Barselone (2 miliona) i Vil Klajburn takođe iz Efesa (2 miliona).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari