Ko želi da gleda Novaka ne mora da uključuje TV pre 14.00 1EPA-EFE/NEIL HALL

Poznata satnica mečeva drugog dana teniskog turnira u Astani.

Novak Đoković svoj deo borbe za novu ATP titulu iz kategorije 500 počinje 5. oktobra, protiv Kristijana Garina. I to ne pre 14 časova.

Srpsko-čileanski duel za drugo kolo biće četvrti meč na centralnom terenu, a program u Astani počinje u 07.00 po srednjeevropskom vremenu.

Prvo će Andrej Rubljov igrati protiv Žižena Žanga, pa će snage odmeriti Marin Čilić i Oskar Ote, da bi se onda sastali David Gofan i Adrijan Manar.

Zato je procenjeno vreme starta meča osvajača 21. grend slem trofeja posle 14.00, a od učinka pobrojanih kolega zavisi kada će tačno krenuti po svoju 90. ATP titulu.

Srpski teniser ima iza sebe dva megdana sa devet godina mlađim Južnoamerikancem i oba puta je bio bolji od četvrtfinaliste poslednjeg Vimbldona.

Trenutno 7. reket sveta slavio je na ATP kupu 2020. (6:3, 6:3), a potom je dao packe 81. na ATP listi i na Otvorenom prvenstvu Engleske prošlog leta (6:2, 6:4, 6:2).

Đoković izlazi na mrežu sa puno samopouzdanja, jer je prošle nedelje, nakon više od dva meseca takmičarske pauze, osvojio ATP 250 turnir u Tel Avivu.

Ove sezone je držao šampionske govore i na GS u Londonu i Mastersu u Rimu, pa mu nedostaje još ovaj trofej da uzme pobedničke pehare na takmičanjima svih bodovnih kategorija u jednoj kalendarskoj godini.

Turnir u Astani ljubitelji „belog sporta“ u Srbiji mogu pratiti u direktnim prenosima na Sport klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari