Kodro novi selektor fudbalske reprezentacije BiH 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je imenovao za selektora reprezentacije Meha Kodra (56), koji se u jugoslovenskoj ligi istakao kao golgeter mostarskog Veleža.

Kodro je na klupi zamenio Faruka Hadžibegića, koji je smenjen posle loših rezultata na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

„Naš veliki cilj je odlazak na ‘EURO’, a želimo i da igračima vratimo samopouzdanje za koje imam osećaj da je poljuljano, te da vratimo poverenje javnosti u reprezentaciju, u naše igrače. Mislim da su to stvari koje mogu ići paralelno jedna uz drugu i nadam se da ćemo svi učiniti sve da ostvarimo taj cilj“, rekao je Kodro, preneo je FS BIH.

Bosna i Hercegovina posle četiri odigrane utakmice u Grupi J zauzima četvrto mesto sa tri boda.

„Sve se može promeniti u naredne dve-tri utakmice. Jedna od velikih mojih želja je da dođemo u novembarski ciklus sa šansama da zavisimo od nas samih“, istakao je 56-godišnji trener.

Kodro je u igračkoj karijeri nastupao za Velež, Real Sosijedad, Barselonu, Tenerife, Alaves i Makabi iz Tel Aviva, a za reprezentaciju BIH odigrao je 13 utakmica i postigao tri gola.

Selekciju BIH vodio je 2008. godine na dve utakmice, a između ostalog je bio trener Sarajeva i švajcarskog Serveta.

BIH naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igra 8. septembra na gostovanju protiv Lihtenštajna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari