Kolarevićeva i Stevanović sa po dva zlata 1

Sezona domaćih streljačkih takmičenja u 2017. godini počela je prvim kolom Kupa Srbije vazdušnim oružjem u „B“ programu, održanim u Novom Sadu, saopštio je večeras Streljački savez Srbije.

Na vatrenu liniju na strelištu Streljačke družine Novi Sad 1790 izašlo je više od 100 takmičara u tri kategorije – pionirska, kadetska i mlađejuniorska.

Najuspešniji su bili kadeti Marija Kolarević i Stojan Stevanović, sa po dva osvojena zlata. Kolarevićeva, članica Jedinstva iz Stare Pazove, je sa sjajnih 398 krugova vazdušnom puškom pobedila i u kadetskoj i u konkurenciji mlađih juniorki.

Isti uspeh u nadmetanju kadeta i mlađih juniora ostvario je Stevanović iz beogradskog Policajca, koji je „ubio“ 589 krugova. U nadmetanjima pištoljem za devojke najpreciznije su bile takmičarke Crvene zvezde Teodora Simić (mlađe juniorke) i Anđela Stojanović (kadetkinje). Kod kadeta pištoljem trijumfovao je Branislav Tomić („Živko Relić Zuc“), a kod mlađih juniora Petar Adamović (Smederevo). Serijskom vazdušnom puškom zlatnim odličjima okitili su se pionirka Milica Ristić („Čika Mata“) i Petar Erdei (Tatra).

Drugo kolo biće održano 4. februara u Kragujevcu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.