Komentator uveo svoje sankcije, nije želeo da izgovori ime legendarnog Aleksandra Ovečkina 1Aleksandar Ovečkin. Foto: EPA/FILIP SINGER

Komentator utakmica hokejaške američko-kanadske NHL lige na finskoj televizijskoj stanici „V Sport“ Tero Kainulainen odlučio je da uvede svoje sankcije Rusiji, pa je prenoseći duel između Pitsburga i Vašingtona odlučio da ne izgovara ime i prezime legendarnog Aleksandra Ovečkina, kapitena gostujućih Kapitalsa.

Kad bi Ovečkin bio u posedu paka Kainulainen bi govorio da je pločica kod „igrača sa sivom bradom“, „kapitena Kapitalsa“, „hokejaša sa brojem osam“ i slično.

Finski novinar je posle utakmice na Tviteru pohvalio samog sebe zbog toga što je uspešno sankcionisao Rusiju zbog invazije na Ukrajinu.

Ovečkin se već našao pod sankcijama zbog rata u Ukrajini zato što su neke od kompanija čije je proizvode reklamirao raskinule ugovor sa njim.

Ruski Hokejaš je u NHL stigao 2005. godine iz moskovskog Dinama i od tada je nastupao za Vašington. Čak devet puta je bio najbolji strelac lige, dao je najviše golova u istoriji NHL (276), sa Kapitalsima je osvojio Stenli kup 2018. godine, a osam puta je bio izabran u najbolji tim sezone.

Sa reprezentacijom Rusije osvojio je tri zlatne medalje, dve srebrme i četiri bronzane na šampionatima sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari