Američke i kanadske kompanije uvode sankcije ruskim hokejašima zbog rata u Ukrajini 1Aleksandar Ovečkin. Foto: EPA/JASON SZENES

Proizvođač hokejaške opreme „CCM“ saopštio je da ubuduće neće angažovati u svojim marketinškim kampanjama legendarnog ruskog reprezentativca i člana Vašington Kapitalsa Aleksandra Ovečkina i njegove zemljake koji nastupaju u NHL timovima.

„Iako Ovečkin nije odgovoran za akcije ruske Vlade, odlučili smo da ne koristimo njega ili bilo kog drugog ruskog igrača u svojim globalnim marketinškim akcijama“, piše u saopštenju kanadske kompanije.

U ponedeljak je jedna od najvećih kompanija u SAD koje se bave osiguranjem i finansijama „MassMutual“ saopštila da se zbog rata u Ukrajini više neće emitovati njihova TV reklama u kojoj se pojavljuju Ovečkin i njegov saigrač iz Kapitalsa Šveđanin Niklas Bekstrom.

Ovečkin, koji je jedan od najboljih hokejaša svih vremena, pružio je podršku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kampanji za predsedničke izbore 2018. godine.

Prošle nedelje je u izjavi za lokalne medije rekao da treba zaustaviti rat u Ukrajini i dodao da se „moli za mir“.

„Molim vas, zaustavite rat. Nije bitno ko je u ratu – Rusija, Ukrajina ili neka druga zemlja – mi moramo da živimo u miru“, izjavio je ruski hokejaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari