Kompletno rukovodstvo Napretka podnelo ostavku 1Foto: sajt fknapredak.rs

Kompletno rukovodstvo fudbalskog kluba Napredak je posle današnjeg poraza od Rada podnelo kolektivnu ostavku.

Kako se navodi u saopštenju, rukovodstvo kluba je podnelo ostavku „kao čin moralne odgovornosti i s nadom da se eventualno može pronaći neko ko će spasiti klub ispadanja iz elitnog srpskog ranga“.

Fudbaleri Napretka izgubili su danas na svom terenu od Rada sa 2:0. Klub iz Kruševca je 17. na tabeli sa 22 boda, odnosno ima pet manje od Novog Pazara koji je prvi iznad zone ispadanja.

U saopštenju kluba stoji da se „očekivalo da će Napredak ovog proleća krenuti uzlaznom linijom“.

„Angažovan je iskusni stručnjak Milan Djuričić, klupsko rukovodstvo ispunilo je i sve druge želje sportskog sektora. Stigla su tražena pojačanja, ekipi je omogućeno da se priprema u optimalnim uslovima u Antaliji“, navodi se.

Kako se dodaje, Upravni odbor je uspeo u potpunosti da klub finansijski stabilizuje, odradjeno je i interno uredjivanje svih akata, do pred kraj dovedeno i eksterno i infrastrukturno uredjenje stadiona.

„Rezultati su, medjutim, ispod svih očekivanja, a kap koja je prelila čašu je poraz na domaćem terenu od Rada, direktnog rivala u borbi za opstanak… Posle ovog poraza, evidentno je da nas čeka grčevita i neizvesna borba za opstanak“, navodi se u saopštenju Napretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari