Kompromis ili štrajk uoči Superlige: Zahteva se od FSS da glavni sudija po meču ima 75.000 dinara 1Foto: Starsport/Nenad Mihajlovic

Petočlana delegacija fudbalskih sudija Superlige Srbije se sastala s generalnim sekretarom Fudbalskog saveza Jovanom Šurbatovićem i predsednikom Sudijske komisije FSS Dejanom Filipovićem da traži povećanje taksi za deljenje pravde na utakmicama domaćeg prvenstva u predstojećoj sezoni.

Srđan Jovanović, najbolje kotiranom sudija u Srbiji, Novak Simović, emisar Vojvodine, Marko Ivković (zapadni region), Aleksandar Živković (istočni) i Milan Mihajlović, „zastupnik“ superligaških mahača u sat i po razgovora nisu našli zajednički jezik sa svojim domaćinima, ali su ostali dosledni.

Zahteva se povećanje apanaža od 30 do 70 odsto. Osnovna, cena rada glavnog arbitra, prema zahtevima nezadovoljnih, trebalo bi da iznosi 75.000 dinara po meču. Zahtevana taksa pomoćnika iznosi 50.000, VAR sudije 40.000 i asistenta u VAR sobi 20.000.

Iz vrha FSS ponovljen je stav da u kasi nema mesta za povećanje taksi, uz jasno izraženu želju o dodatnim razgovorima i spremnosti da se takse uvećaju ali u manjem procentu. Zato je i konačna odluka prolongirana za narednu nedelju.

Prema najavama, arbitri i predstavnici FSS, na čijoj liniji je i Filipović, sastaće se kroz sedam dana i definisati završni predlog o taksama za narednu sezonu. Tada bi trebalo da se i sudije izjasne o eventualnom štrajku ili prihvatanju poslednje ponude Fudbalskog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari