Kontrolni mečevi sa Švedskom, pa "prave" utakmice: Srpski rukometaši finiširaju pripreme za Svetsko prvenstvo 1foto: Rukometni savez Srbije

Toni Đerona odveo svoje izabranike u jednu od država domaćina najvećeg planetarnog takmičenja, na put ih ispratio osvajač najviše selektorskih medalja Dejan Savić.

Najbolji rukometaši Srbije završili su s radom u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije i otišli u Švedsku, gde će sa domaćom selekcijom imati dve proverem(6. i 9. januar), pre nego što u toj zemlji i Švedskoj 11. januara krene Svetsko prvenstvo.

“Kao šampioni Evrope, sigurno je da su jedan od favorita za osvajanje zlatne medalje. Ipak, kao što sam već rekao, ako želimo da se dokažemo moramo da igramo sa najboljima. Ove utakmice će nam dati priliku da vidimo gde smo trenutno, ali i da testiramo sve ono što smo pripremali protekle dve nedelje.

Takođe, želimo da isprobamo različite sisteme u različitim momentima i različitim situacijama”, objasnio je šef stručnog štaba Orlova, koji će u svojoj grupi E, u Katovicama, imati rivale sa više kontinenata.

“Alžir je sjajna ekipa, po mom mišljenju, druga ili treća najbolja sa afričkog kontinenta. Ne bih trošio reči na selekciju Nemačke, ali je činjenica da imaju veliki roster uzimajući u obzir da imaju možda i najbolju rukometnu ligu, Bundesligu. Pokušaćemo da neutrališemo njihove prednosti i iskoristimo mane njihovog tima.

Katar se sprema od prethodnog avgusta praktično, imaju izuzetnog trenera i sigurno nas očekuje težak meč. Oni će se pripremiti detaljno, biće disciplinovani, ali naš krajnji cilj se ne menja. A to je da dođemo do četvrtfinala! S obzirom na to bismo tako obezbedili i mesto na Olimpijskim igrama, to smo postavili kao cilj još pre dve godine i to je san svih nas koji smo ovde.

Svakako, najpre želimo da prođemo grupu, ali i da osvojimo što više bodova kako bismo sebi olakšali put ka četvrtini finala. Ne obećavamo ništa, ali ukoliko svi budu bili zdravi i ako budemo igrali onako kako znamo da možemo, ne plašimo se nikoga i sve je moguće“, poručio je španski stručnjak pre napuštanja Srbije.

A, posle druženja ekipe sa doskorašnjim vaterpolo selektorom Dejanom Savićem, koji je Orlovima preneo deo svog bogatog siksutva u osvajanju 17 medalja, od čega su dve olimpijska zlata. I obodrio ih pred njihove bitke na dolazećem šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari