Kosanović zvanično predstavljen na Čairu 1

Novi trener fudbalera Radničkog Milorad Kosanović rekao je danas da veruje da će s Nišlijama ostvariti sve klupske planove, kao i da je odabira da prihvati ponudu bila „najnormalnija“.

„Posedujemo kvalitetne igrače, prvenstvo je tek počelo i imamo vremena da doradimo neke stvari i ostvarimo sve što je pred nas postavljeno. Smatram da ćemo u budućnosti biti bolji nego sada, mada ni ovo do sada nije bilo loše.

Mogu reći da poznajem 50 odsto ove ekipe, pogotovo ove starije igrače, ali meni treba jedno nedelju dana da postavim stvari onako kako ja mislim da treba. Moje ambicije su iste kao i ambicije kluba, a pošto ovaj klub vodi jedan posebno ambiciozan čovek, ja ću to morati da pratim“, rekao je Kosanović.

On u Radnički dolazi umesto Sime Krunića, koji je posle lošeg početka sezone napustio klub.

„Mislim da je bilo samo pitanje trenutka kada ću doći u Niš, s obzirom na to da sem odlaska u inostranstvo ja u Srbiji drugi izbor nisam ni imao. Kažu da ne mogu u Partizan, mada ne znam zašto, u Zvezdu više ne mogu, u Vojvodinu mi ne daju i ostao je Radnički, pošto sam sve ove ispod Radničkog manje-više već trenirao. Smatram da je ovo najnormalniji odabir za mene“, rekao je on.

Trener Nišlija najavio je i da će ekipa možda doživeti odredjene promene do kraja prelaznog roka.

„Ako ih uopšte i bude, to će biti jedna ili dve korekcije. Odradio sam jedan trening sa ekipom i video sam da na nekim pozicijama imamo po nekoliko kvalitetnih igrača, dok smo na nekim pozicijama deficitarni, pa ću ja u dogovoru sa rukovodstvom kluba pokušati da to nivelišem u što kraćem roku. Mogu da kažem da ćemo mi reagovati na tržištu samo ako nadjemo neko rešenje koje će nam automatski podići kvalitet, jer ako budemo dovodili igrače samo da bi se o tome pisalo to neće biti dobro. Ja to nikada u životu nisam radio, pa neću ni ovde u Radničkom.“, rekao je on.

Kosanović je dodao da je na pvom treningu video „dvojicu zanimljivih mladih igrača“, kao i da će u stručnom štabu biti ljudi koje je zatekao i koji su zaposleni u Radničkom.

„Mislim da se poredak neće mnogo menjati u odnosu na prošlu sezonu, osim što će se Radničkom, Zvezdi, Partizanu i Čukaričkom sada priključiti i Vojvodina. Ja sam uveren da mi imamo sve što je potrebno da zadržimo Radnički tamo gde je bio u prethodne dve sezone“, zaključio je on.

Na klupi Nišlija debitovaće u nedelju od 18.30 sati, kada će Radnički dočekati subotički Spartak u šestom kolu Super lige Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari