Duško Vujošević za Danas o "onome što je čuo": Nagoveštaj plana o povlačenju državnih sponzora iz Partizana 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

MTS je potpisivanje novog sponzorskog ugovora sa Partizanom uslovio prepuštanjem polovine termina u maloj dvorani „Arene“ Crvenoj zvezdi, izjavio je bivši trener crno-belih Duško Vujošević na tribini „Sa gostom na ti“ na Fakultetu političkih nauka u Beogradu u organizaciji Timske inicijative mladih.

Vujošević za Danas kaže da nije bio svestan da neko snima njegovo izlaganje na FPN i da će se to što je rekao pojaviti u medijima.

– To nije bila izjava za medije nego sam odgovarao na pitanja na tribini, ali slobodno možete da prenesete Koliko ja znam, Partizan je renovirao malu dvoranu i teretanu u „Areni“ i napravio ugovor o korišćenju na pet godina. Tako sam ja čuo, ne radi se o proverenoj informaciji, nisam u klubu i ne raspolažem pravim informacijama – rekao je Vujošević za Danas.

On je dodao da očekuje da će se, po ugledu na MTS, i ostali državni sponzori povući iz Partizana.

– Mislim da je to najava onoga što je plan, a to je da se državni sponzori povuku iz Partizana. Naravno, navijam za Partizan i voleo bih da se taj razvojni put nastavi. Zato očekujem da će privatni sponzori nastaviti da daju pare i da će navijači i dalje kupovati pretplatne karte kao i do sada. Taj klub je prevelika institucija da bi je sad neko uništio – izjavio je Vujošević.

Da podsetimo, ugovor o sponzorstvu kompanije koja posluje u sklopu Telekoma Srbija i crno-belih istekao je 31. decembra, a par dana kasnije na utakmici 18. kola Evrolige protiv Asvela na dresovima igrača je natpis MTS bio prekriven zakrpom.

Dan kasnije uprava crno-belih objavila je saopštenje u kojem se navodi da je obnavljanje ugovora stvar „tehničke prirode i da će veoma brzo biti potpisan“.

Partizan je naveo da je privremeno uklonio logo sponzora sa opreme sa idejom da, čim administrativne procedure budu okončane, logo bude postavljen na iste pozicije koje su MTS-u i pripadale, a zatim je upućen apel da se ta situacija „ne koristi za obračune na druge teme, u političke svrhe i na taj način posredno šteti klubu“, pisalo je u saopštenju u čijem je poslednjem pasusu navedeno:
„Za prenošenje političkih poruka, molimo sve zainteresovane da izaberu neki drugi medijum koji nije košarkaški klub Partizan jer mi kao klub godinama činimo ozbiljne napore da živimo i doživimo ovo gde smo danas“.

MTS je postao generalni sponzor crno-belih još 2010. godine, ali je taj odnos bio daleko od idealnog, odnosno, novac od kompanije koja posluje u sklopu Telekoma je neretko bio sredstvo kojim je država ucenjivala klub.

Naime, MTS je još 2014. prvi put prekinuo „saradnju“ sa crno-belima uslovljavajući njen nastavak ostavkom tadašnjeg trenera Duška Vujoševića, što je godinu dana kasnije i ostvareno, kada je novoizabrana uprava izvršila pritisak na legendarnog trenera da napusti klupu kluba iz Humske.

Ugovor je potom ponovo potpisan i obnavljan na godinu dana, sve dok 2017. godine predsednik kluba nije postao Ostoja Mijailović, koji je svoju poziciju u vrhu SNS iskoristio da se sponzorski ugovori sa državnim kompanijama potpisuju lakše i na duži rok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari