Brat Jokićevog saigrača doživotno suspendovan zbog klađenja: Završio NBA karijeru zbog 22.000 dolara 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaš Toronto Reptorsa Džontej Porter doživotno je suspendovan iz NBA lige zbog klađenja.

Brat košarkaša Denver Nagetsa Majkla Portera Džuniora završio je karijeru nakon što su pronađeni su nepobitni dokazi da se kockao kladeći se na sebe.

Komesar NBA lige Adam Silver saopštio je da je morao da izrekne najtežu kaznu.

„Nema ništa važnije od toga da se zaštiti integritet takmičenja u NBA za naše navijače, timove i sve koji su uz naš sport, otuda su evidentna kršenja pravila naše igre od strane Džonteja Portera nešto što je zahtevalo najoštriju kaznu. Dok legalno sportsko klađenje kreira otvorenost i pomaže u otkrivanju abnormalnih aktivnosti, ovaj slučaj takođe pokazuje nedostatak pravnih okvira koji su trenutno na snazi, uključujući i tipove opklada ponuđenih na naše utakmice i igrače. Radeći blisko sa svim relevantnim deoničarima u industriji, nastavićemo da činimo sve očuvamo našu ligu i igru“, objasnio je Silver u saopštenju.

Istraga je pokazala da je Porter napravio čak 13 opklada, da je ukupna isplata bila je 76.059 dolara, sa dobitkom od 21.965 dolara.

Liga je takođe i da je Porter odao poverljivu informaciju o svom zdravstvenom stanju licu koje se kladilo.

Jedan kladilac je uložio 80.000 dolara na to da će košarkaš Reptorsa imati manji učinak u poenima u odnosu na onaj koji je bio ponuđen na kladionici, a to je donosilo dobitak od 1,1 miliona dolara.

Porter se povukao sa te utakmice na manje od tri minuta pre kraja zbog navodne bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari