Košarkaši Partizana pobedili Igokeu i plasirali se u finale ABA Superkupa: Aleksa Avramović dobio ovacije publike u Podgorici 1Foto: ABA

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA Superkupa pošto su u polufinalnom duelu pobedili Igokeu sa 91:84 (27:13, 24:18, 29:29, 11:24).

Crno-beli su na poluvremenu imali prednost od 20 poena razlike i činilo se da su već tada obezbedili trijumf, ali u prvih šest minuta poslednje deonice Partizan nije postigao ni jedan poen i ekipa iz Aleksandrovca je uhvatila rezultatski priključak (88:82).

Ipak, tada je Trifunović postigao trojku i ekipa trenera Željka Obradovića uspela je da izbegne neizvesnu završnicu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Smailagić sa 15 poena, Panter sa 13 i Doužer sa 11 poena, dok su u ekipi Igokee najviše poena postigli Jeremić (23) i Nikolić (13).

U ekipi Partizana našao se i Aleksa Avramović, kojem je ovo bio prvi nastup za crno-bele po povratku sa Mundobasketa, a publika u Podgorici ovacijama je pozdravila njegov ulazak na teren.

U drugom polufinalu ABA Superkupa igraju Budućnost i Studentski centar (21.00), a finalni meč na programu je u sredu (21.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari