Košarkašice Srbije ostvarile prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1Foto: KSS

Košarkašice Srbije savladale su u neizvesnoj završnici selekciju Koreje rezultatom 65:62 (13:15, 22:15, 19:16, 11:16) u prvoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Australiji koje će se odigrati u septembru.

Narednu utakmicu košarkašice Srbije igraju sa Australijom u subotu u 21 čas.

U kvalifikacionoj grupi A se, pored reprezentacija Srbije i Koreje, nalaze i selekcije Australije i Brazila, s tim što su Australijanke kao domaćin Svetskog prvenstva obezbedile direktan plasman na tom takmičenju.

Ostale tri ekipe bore se u kvalifikacijama za dva preostala mesta na takmičenju najboljih ekipa planete.

Svetsko prvenstvo u Australiji biće održano od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

Tok utakmice

Utakmica je počela izjednačenom igrom obe ekipe, što se reflektovalo i rezultatom. Prva četvrtina završila se rezultatom 15:13 u korist ekipe Koreje.

Početkom druge četvrtine, košarkašice Srbije pokazale su znatno bolju igru i napravile niz od 11 uzastopnih poena za rezultat 24:15 u njihovu korist. Bilo je grešaka u napadu i promašenih šuteva reprezentativki Srbije, ali sve su uspevale da nadomeste u defanzivnoj fazi igre jer protivnice nisu uspevale da nađu rešenje za njihovu čvrstu odbranu.

Koncentracija i energija košarkašica Srbije opale su u poslednjem minutu druge četvrtine, što su Korejke prepoznale i iskoristile da smanje rezultatsku razliku. Odličnom igrom petorke na terenu, a pre svega Park, uspele su Korejke da smanje razliku i da na pauzu odu sa zaostatkom od pet poena.

Početak treće četvrtine nije izgledao obećavajuće za reprezentativke Srbije. Međutim, pred kraj treće deonice uspele su da naprave dvocifrenu prednost, a na početku poslednje četvrtine rezultat je iznosio 54:46 u korist Srbije.

Dosta grešaka napravile su košarkašice Srbije početkom poslednje deonice, te je na četiri i po minuta do kraja utakmice rezultat smanjen na 59:55 u njihovu korist. Dodatni problem za Srbiju bila je peta lična greška kapitena Tine Krajišnik, koja je time završila utakmicu.

Usledila je neizvesna završnica, sa greškama sa obe strane i konstantnim smenjivanjem vođstva.

Na 25 sekundi do kraja utakmice centar srpske reprezentacije Dragana Stanković doživela je povredu skočnog zgloba, te su je izneli sa terena. Dotad je uspela da ostvari dabl-dabl učinak sa 10 poena i isto toliko skokova.

U poslednjim sekundama utakmice Ivon Anderson pogodila je dva šuta sa linije penala za konačan rezultat 65:62.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari