Košarkaški arbitražni sud objavio presudu protiv Partizana, crno-beli plaćaju 80.116 evra 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaški klub Partizan morao je da plati „Veserman grupi“ iznos od 80.116 evra po presudi Košarkaškog arbitražnog tribunala, objavljeno je na sajtu BAT.

Kako se navodi, u pitanju je tužba iz 2021. godine kada je šest ugovora objedinjeno u jedan slučaj (Aleksej Nikolić, Amar Gegić, Brajan Angola, Rašon Tomas, Uroš Trifunović i Andrea Trinkijeri), dok je Partizan kažnjen i zbog ranije neplaćenih agencijskih troškova. Pritom će crno-beli morati da plate i pravne troškove.

U nedavnom intervjuu za „Mozzartsport“ predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da je klub veći deo duga iz ove tužbe već isplatio.

„Vest je vezana za staru presudu koja potiče iz doba korone koja je poremetila sve klubove na planeti, pa i nas. Navedeni iznos je u dogovoru sa agencijom Vaserman i BAT u reprogramu i plaća se u mesečnim ratama. Te obaveze prema agenciji Vaserman su pri kraju. Ostale su još dve ili tri rate. Nije prvi put da se neki medij zaleti pa objavi presudu sa sajta FIBA bez provere datuma i statusa. Malo je konfuzan taj red kojim se presude objavljuju pa onda ako neko ne čita pažljivo, lako dođe na pogrešan trag“, izjavio je Mijailović.

Partizan je u prethodnoj presudi BAT morao da isplati nekadašnjem treneru Andrei Trinkijeriju 115.400 evra uz pravne troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari