Kragujevački atletičar Lazar Anić osvajač srebra na Meditereanskim igrama sprema se za EP u Minhenu 1Foto: Privatna arhiva

Srpski atletičar, reprezentativac, Lazar Anić osvojio je pre tri dana danas srebrnu medalju u skoku udalj na Mediteranskim igrama u alžirskom gradu Oranu, skokom od 7,83 centimetara, sprema se za Evropsko prvenstvo u Minhenu.

Anić, Kragujevčanin, i višestruki prvak države za Danas kaže:

– Biti na mediteranskim kao i na olimpijskim igrama je posebno iskustvo i definitivno takmičenje koje se po mnogo čemu izdvaja i od evropskih, svetskih i drugih takmičenja. Svakog dana na takmičenju je bilo 30 do 40 hiljada ljudi na tribinama i atmosfera je bila neverovatna, kaže Anić za Danas.

Po njegovim rečima, lično je imao velika očekivanja jer je u sjajnoj formi ali iako je osvojio srebrnu medalju ostala je žal za malim prestupima vrednih rezultata preko 8.15 metara koji bi bili i više nego dovoljni za zlato.

– Veoma sam srećan što sam bio deo srpskog tima u Oranu i što sam ispunio očekivanja olimpijskog komiteta i doprineo osvajanjujoš jednog odličja, iskren je Anić.

Inače, Lazar Anić je prošle godine imao problema sa kilom koju je operisao ali je sada u formi, što je preduslov za ostvarivanje dobrog rezultata.

– Prethodnih pet godina sam imao problema ali sada osećam da sam u životnoj formi. U petak se vraćam u Ameriku gde ću ostati skoro do pred Evropsko prvenstvo u Minhenu 15. avgusta koje će biti kruna ove sezone, kaže on za Danas, dodajući da su iza njega tri finala finala evropskog svetskog prvenstva.

Kao i uvek cilja visoko i na EP u Minhenu koje se održava od 11. do 21. avgusta sa nadom da će ga sreća, ali rad i trud i ovog puta „pogledati” u borbi za medalju.

Prvi Srbin koji je u 21, veku skočio preko osam metara

Lazar Anić je prvi atletičar iz Srbije koji je u 21. veku skočio preko osam metara. Njegov lični rekord iznosi 8,15 metara. Proglašen je za najboljeg atletičara Srbije za 2017. godinu. Prvak Srbije bio je čak 11 puta.

Pobednik je dva ekipna evropska prvenstva u disciplini skok u dalj. Šampion je Blakana na otvorenom i u dvorani. Finalista je tri prvenstva Evrope i učesnik je svetskog prvenstva. Pre pet godina bio je u Top 10 na evropskoj i u Top 30 na svetskoj rang listi u svojoj disciplini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari