Kraj Partizanovog poniranja u Evropi: Pukao i poslednji šav na zakrpama, Nordsjeland pobedio i u Humskoj 1Foto: Starsport

Partizanova evropska sudbina je zapečaćena u Danskoj, ali ga je Nordsjeland dokrajčio u revanšu plej-ofa za fudbalsku Ligu konferencije.

Gosti su prvi stvorili dobru šansu. U 26. minutu, u munjevitom protivudaru, Osman je izbio oči u oči s Jovanovićem, ali je šutirao pored gola.

Četiri minuta kasnije taj je igrač bio prisebniji, a i nije mu bilo teško da savlada nemoćnog golmana crno-belih pošto ga je saigrač upotrebljivo poslužio u pukotini između dva Partizanova halfa u brzopoteznoj završnici tri noge danskog tima. Ispostavilo se da je to i jedini pogodak na meču.

Domaćin je na poluvreme ispraćen zvižducima. Želja Duljajevih izabranika da se koliko-toliko iskupe za debakl u Farumu (5:0) nije bila upitna, ali su u svom htenju bili lako kontrolisani plen suparničkih znalaca.

Partizanov trener je u svlačionici ostavio i Natha, a priliku je dao novajliji Zahidu, Norvežaninu poreklom iz Pakistana, dovedenom da bi neko najzad odmenio izraelskog poslovođu na sredini terena, koji zalazi u godine.

Prva uzbuđenja pred golom Nordsjelanda su se desila sredinom drugog poluvremena, ali su izblokirani i Beljićev i Šćekićev pokušaj.

Severina je zamenjen jer je bio neprimetan, a Saldanja jer je izgubio snagu. Sveži Nikolić je bio Duljajev poslednji adut da se izjednači, ali je on potpuno izneverio, ne zato što za desetak minuta nije dao nikakv doprinos da se poboljša igra nego jer je za to kratko vreme dobio dva žuta kartona zbog neprimerenog ponašanja.

Drugi mu je pokazan zato što je udario protivničkog igrača Dorgelesa, koji nije ni mogao da nastavi igru.

Taj crveni karton je i poslednji šav koji je pukao na Partizanovim zakrpama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari