Kraj u Olimpijakosu: Trofejni Filip Filipović uskoro stavlja tačku i na klupsku karijeru 1 EPA-EFE/MARKO METLAS

Neverovatni srpski vaterpolista prošlog leta se oprostio od reprezentacije, a sledećeg će potpuno izaći iz bazena.

Levoruki 35-godišnnjak izgradio je ime igrajući za za Partizan, Pro Reko, Radnički Kragujevac i Solnok, a kapicu će definitivno odložiti u Olimpijakosu, u koji je stigao prošle sezone.

„Ovo je moja poslednja sezona. Završiću karijeru u Olimpijakosu“, otkrio je kapiten nacionalnog tima Srbije koja je osvojila sve moguće titule u ovom vodenom sportu tokom današenjg druženja sa medijima koji prate atinske crveno-bele.

„Olimpijakos uvek želi pobedu i ima najviše ciljeve. Ove godine, želimo da idemo na Fajnal ejt, a zašto ne bismo ciljali i više, možda polufinale… Moramo da sanjamo, da verujemo. Imam puno poverenje u tim jer je početak sezone drugačiji nego prošle godine. Svi zajedno se spremamo. Radimo, a kvalitet lige je porastao“, pričao je as iz Beograda i o ambicijama kluba iz prestonice Grčke.

U ostvarivanju istih najveću odgovornost preuzeo je srpski stručnjak Igor Milanović, koji je stigao posle izgubljenog finala Lige šampiona na klupi Novog Beograda.

„Svi smo uzbuđeni jer imamo novog trenera, stigli su novi mladi igrači, stvorila se nova energija. Veoma sam optimističan po pitanju sezone. Sredinom novembra imamo jak meč protiv Pro Reka kod kuće. Vredno se pripremamo za ovu utakmicu.

O Igoru Milanoviću govore dostignuća i titule koje je osvojio. Doneo je novu energiju. Živi svaki trening. Srećni smo što ga imamo. Teodoros Vlahos je pisao istoriju, ne samo sa Olimpijakosom, već uopšte, u grčkom vaterpolu. On je jedan od najboljih trenera koje sam imao u karijeri“, kazao je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari