Kralj: Ne očekujem mnogo dolazaka igrača, Saldanja nije na prodaju 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Kralj rekao je danas na početku priprema za drugi deo sezone da su u klubu zadovoljni postignutim u jesenjem delu Super lige i dodao da ne očekuje mnogo dolazaka u januarskom prelaznom roku.

„Klubu kao i obično želim dobre rezultate, uspehe titule i igranje u Evropi naredne sezone. Kada je sportski sektor u pitanju, posla ima uvek, ali ne mislim da će biti preteranih aktivnosti. Letos smo doveli 11 igrača i sada će biti izvršena dopunska selekcija. Ne očekujem mnogo dolazaka. Napravili smo analizu prethodnih šest meseci, trener je istakao na kojim pozicijama očekuje da se pojačamo te su eventualne pozicije na kojima ćemo tražiti igrače bočni napadač i zadnji vezni“, rekao je Kralj, preneo je Mocartsport.

Fudbaleri Partizana počeli su u Sportskom centru Teleoptik pripreme za drugi deo sezone, u koji ulaze sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

„Kada se podvuče crta moramo da budemo zadovoljni. Na nama je sada da se spremimo i da razmišljamo o sportskim stvarima“, naveo je Kralj.

Za pojedine igrače, među kojima su Mateus Saldanja, ali i mladi centralni defanzivci Mihajlo Ilić i Svetozar Marković, zainteresovani su brojni strani klubovi.

„Što se Saldanje tiče, interesuje me kao sportskog direktora da ekipa ostane na okupu i on nije na prodaju. Bitan je igrač i odluka kluba je da ga zadrži, jedino bi izuzetak bio da se pojavi ponuda koja ne može da se odbije, ali nju trenutno nemamo i svakako bi odluku donosio generalni direktor. Kada su u pitanju ostali igrači, voleo bih da svi ostanu, ali postoje kontakti. Naši ciljevi se znaju i zato je potrebno da zadržimo tim na okupu. Postoji mogućnost da neko ode, ali niko od fudbalera koji su došli letos“, naveo je Kralj.

On je dodao da se prate brojni igrači i da je tržište veliko.

„Pritisak postoji uvek, ali aktivnosti na tržištu i uopšte pojačanja zavise od naših mogućnosti. Letos smo rešavali sve u hodu, a sada ćemo morati verovatno brže“, naveo je nekadašnji golman Partizana.

Kralj je rekao da „niko nije otpisan“, povodom igrača koji su imali manju minutažu u jesenjem delu sezone.

Partizan će pripreme obaviti na Kipru, iako je prethodno isplanirao pripreme u Turskoj.

„Pre mesec i po dana smo imali dogovorene pripreme u Turskoj, ali idemo na Kipar. Manje je ekipa sa kojima možemo da igramo, ali kako je svima tako je i nama. Imamo tri dogovorene provere, protiv Mladosti iz Lučana, Lamine i Etnikosa, a traže se još dva rivala“, naveo je Kralj.

Trener Partizana Igor Duljaj izrazio je želju da se obrati kada svi igrači budu na okupu, 18. januara pred put na Kipar. Tada će biti saopšten spisak igrača na koje računa u prolećnom delu sezone.

Kako je preneo Mocartsport, Partizan će najverovatnije Bolonji prodati mladog Mihajla Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari