Krivi mu samo igrači 1Foto: Starsport

Dvadeset šesto Svetsko prvenstvo za rukometaše nije pomerilo stvari sa mrtve tačke u ovom sportu, kada je Srbija u pitanju.

Šta više, stvari se razvijaju upravo onako kako su to predvideli objektivni svedoci višedecenijskog sunovrata našeg nekadašnje dike i sporta, jer je posle remija sa Rusijom i vezanih poraza od Francuske i Brazila, „orlovima“ ostalo jedino da se nadaju čudovišnim trijumfima u sinoćnjoj utakmici sa Korejom i sutrašnjem meč sa domaćinom Nemačkom, bez šansi da uhvate zadnji voz i iz (njima) prejake A grupe produže boravak na SP, jer im je za potrebno i da Francuzi dobiju derbi sa Nemcima.

– Ne znam ni sam šta da kažem… Zatečen sam mentalnom blokadom momaka koji izgleda nisu dovoljno verovali u sebe ili verovatnije ja ih nisam dovoljno dobro pripremio – čudio se selektor Nenad Peruničić posle podređenog položaja u biti ili ne biti okršaju sa „kariokama“, kao da je sve te momke neko drugi probrao i odveo u Berlin a ne on sam.

„Najveći krivac sam ja, ja stojim iza njih, jer biram njih, priznao je bivši bek reprezentacije“, ali onda još jednom opleo po momcima koji su protiv Brazila napravili nesnosni broj tehničkih grešaka.

– To je nedopustivo, jer te stvari ne treba da se uče ovde, u reprezentaciji. Ta ukrštanja, hvatanja, trčanja se uče mnogo ranije – dodao je n-ti šef stručnog štaba Srbije od raspada Jugoslavije, iako je upravo njegova procena kriva što je baš ta grupa momaka otišla na SP.

– Ne mogu im promeniti glavu i njihov način razmišljanja. Ja nisam odustao od ovih momaka, ali deluje kao da mi na klupi imamo više vere nego oni na terenu. Ne preuzima se odgovornost, potpuno se pogube posle euforičnog početka. Oni moraju da shvate da su najbolji u svojoj zemlji, a ne da se sada osećaju rasterećeno, kao ne idemo u drugi krug, ne moramo sada da pravimo nešto važno. Sve ovo je veoma bolno za mene – priznao je čovek, koji za razliku od većine kolega iz drugih selekcija ne koristi tabelarne prikaze akcija na tajm-autima, a tokom tih pauza, često ne birajući reči, oštro verbalno udara po svojim izabranicima.

Grupa A

1. Francuska 6

2. Nemačka 5

3. Rusija 4

4. Brazil 2

5. Srbija 1

6. Koreja 0

IV kolo

Rusija – Brazil sinoć

Koreja – Srbija sinoć

Nemačka – Francuska sinoć

V kolo (sutra)

Brazil – Koreja 15.20

Nemačka – Srbija 18.00

Francuska – Rusija 20.30

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari