Krka "zicer" pred Bajern 1Branko Lazić Foto: Starsport

Posle vikend predaha od obaveza u Evroligi i dalekog puta u Moskvu, gde im je Himki naneo drugi poraz u elitnom klupskom takmičenju, a pre meča na parketu minhenskog Bajerna ovog petka, košarkaši Crvene zvezde dočekaće večeras Krku u zaostaloj utakmici petog kola ABA lige.

– Moramo da učimo iz utakmice u utakmicu i da budemo više konkretni. Potpisom i igrom DŽonija O’Brajanta smo dobili kvalitet više, ali on, kao i Ročesti i Teri još zaostaju na fizičkom kao i na taktičkom planu za ostatkom ekipe. Stvara se nova hemija i za to nam treba vremena kojeg nemamo, ali to je proces kroz koji moramo da prođemo da bi prava slika tima bila čista – zaključio je trener srpskog šampiona Saša Obradović posle izgubljenog duela sa ruskim sastavom, ali bi zato susret sa slovenačkim rivalom trebalo drugačije da teče i prođe.

Ne samo zato što crveno-beli imaju stoprocentan učinak od početka regionalnog takmičenja u sezoni 2020/2021, a protivnik iz Novog Mesta samo jednu pobedu u četiri runde, već i zbog boljeg međusobnog skora, jačeg budžeta, boljeg kadra…

– Dobro poznajemo ekipu Krke, tim koji ima nekoliko vrlo iskusnih igrača u svom sastavu, počev od Roka Stipčevića koji je sezonu otvorio dobro. Nema unapred upisanih bodova, nema lake utakmice, zato je recept jasan, maksimalan respekt i poštovanje za ekipu koja nam dolazi u goste. Uz čvrstu odbranu i pridržavanje dogovora i zahteva trenera, želimo da osvojimo nove bodove i spremimo se za izuzetno težak period pred nama – tako razmišlja Branko Lazić, kapiten tima sa Malog Kalemegdana, čiji raspored je tako prenatrpan da će nekoliko narednih nedelja više igrati, menjati gradove i sale nego trenirati.

I Partizan vozi na dva koloseka, u regionalnom takmičenju i Evrokupu, ali mu na oba toliko loše ide da je nedavno „pala“ trenerska glava Vlada Šćepanovića, a pitanje je koliko će novi trener imati vremena i prostora da popravi stvari. Poraz od Igokee minule subote samo je produžio rezultatsku i svaku drugu agoniju crno-belih.

– Za ovo kratko vreme probali smo da uspostavimo kontrolu na nekim principima postavljenim u prethodnih nekoliko meseci, ali ponovo smo pokazali slabost u poslednjih nekoliko minuta, naročito gde nismo dobro odgovorili na preuzimanje i atipičnu, malo čvršću odbranu… Nemamo mnogo vremena za očaj, čeka nas naredna utakmica, moramo da se u što kraćem vremenu saberemo, pripremimo. Imaćemo više vremena da se pripremimo za Huventud – prokomentarisao je aktuelni turobni trenutak strateg juniorskog tima Milivoje Lazić, koji je u Laktašima vodio seniorsku postavu u odsustvu Šćepanovićevih pomoćnika, zaraženih kovidom-19 i to će raditi i protiv španskog kluba ove srede.

Osim ako uprava do tada ne imenuje novog šefa struke.

 

Korona virus odložio derbi

U subotu je iz Budućnosti stigla vest da su u tom klubu tri osobe zaražene korona virusom, te da ekipa iz tog razloga neće otići u LJubljanu, a u sedištu ABA lige juče su potvrdili da je otkazan sinoćnji derbi duel podgoričke ekipe i Cedevita Olimpije. Istom prilikom je saopšteno da će u najkraćem mogućem roku biti određen novi termin odloženog meča u slovenačkoj prestonici.

 

ABA liga – 5. kolo

Mornar – Mega 80:73

Igokea – Partizan 90:84

Cibona – Koper Primorska sinoć

Zadar – Split sinoć

Cedevita Olimpija – Budućnost odloženo

Crvena zvezda – Krka 18.00

FMP – Borac 21.00

 

Igokea 4-1

Crvena zvezda 4-0

Budućnost 4-0

Mega 3-2

Cedevita Olimpija 3-1

Mornar 3-1

Partizan 2-3

Zadar 1-3

FMP 1-3

Krka 1-3

Split 1-3

Cibona 1-3

Borac 1-2

Koper Primorska 0-4

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari