Krstajić: Očekujem agresivnu igru, ali i fer plej 1EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Fudbaleri Srbije i Švajcarske sutra će se u Kalinjingradu boriti za prolazak u osminu finala prvenstva sveta, a uoči tog duela selektor našeg tima Mladen Krstajić kaže da je tim maskimalno spreman i da se nada da će sve proteći u duhu fer pleja.

Biće nekih taktičkih promena u odnosu na utakmicu protiv Kostarike, ali većih odstupanja od naše igre neće biti. Očekujem agresivnu igru, ali i fer plej, rekao je Krstajić na konferenciji za štampu.

On je istakao da su svi igrači zdravi i spremni.

Za narod imam poruku da će svi pokazati veliku želju, kao što je bilo i protiv Kostarike, kazao je Krstajić.

Švajcarske novinare koji su prisustvovali konferenciji za medije zanimale su stvari koje nemaju veze sa fudbalom, ali je Krstajić odbio da o tome govori.

Rekao sam sto puta da me politika ne zanima. Došli smo zbog sporta i hoćemo da predstavimo zemlju na najbolji način, a sve ostalo je potpuno nevažno, bar što se nas tiče. Fokusirani smo samo na teren, kazao je Krstajić.

On je zahvalio Rusiji na gostoprimstvu, istakavši da se svi osećaju kao kod kuće.

Imali smo fantastičnu podršku ruskih navijača u Samari i očekujem da će tako biti i sutra. Sasvim je normalno da i mi navijamo za braću Ruse. Tako je bilo i tako će biti, rekao je Krstajić.

Standardni reprezentativac Nemanja Matić istakao je da su svi svesni da nas pobeda vodi u osminu finala, ali i činjenice da imamo veoma ozbiljnog protivnika.

Siguran sam da ćemo dati maksimum i pokušaćemo od prvog minuta da ih ugrozimo, jer imamo kvalitet. Znamo da nas očekuje paklena utakmica, ali uradili smo dobro analizu i jedva čekamo da počne meč, rekao je prvotimac Mančester junajteda.

On je istakao da je Švajcarska bolje rangirana na listi FIFA, ali uprkos tome ne bi bio zadovoljan jednim bodom.

Uvek ulazim da pobedim meč. Poštujemo ih, bolji su na FIFA rang listi i po tome su favoriti, ali isto tako mi znamo naše kvalitete, kaže Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari