Krstić okončao karijeru zbog nove povrede 1Foto: www.wikipedia.org

Srpski košarkaš Nenad Krstić okončao je igračku karijeru zbog nove povrede, prenose turski mediji.

Krstić se povredio na samom startu priprema za sezonu u dresu novog kluba Galatasaraja, a opet mu je stradalo koleno.

Turci pišu da mu je specijalista iz Nemačke rekao da ukoliko nastavi da igra košarku možda u budućnosti neće moći da hoda, a Galatasaraj je u petak uveče potvrdio da je sa igračem raskinut ugovor, prenosi B92,

Krstić ima 33 godine, u junu prošlog leta je doživeo povredu ligamenata desnog kolena kao igrač Anadolu Efesa, zbog čega je propustio celu sezonu.

Drugog septembra se vratio treninzima posle 445 dana pauze, ali je brzo doživeo novi peh, na trening kampu tima u Italiji.

Osim Krstića, povredio se i drugi Srbin iz Galate Vladimir Micov kojem je pre nekoliko dana stradao meniskus. Umesto njega doveden je Emir Preldžić.

Krstić je rođen u Kraljevu gde je ponikao u lokalnom Mašincu, a profesionalnu karijeru počeo je u Partizanu 2000. godine.

Posle četiri sezone u crno-belom dresu otišao je u NBA ligu gde su ga kao 24. pika dve godine ranije izabrali Nju Džerzi Netsi.

Četiri godine je igrao u predgrađu Njujorka, nakon čega je tri sezone proveo u Oklahoma Siti Tanderu, te kratko bio i u Boston Seltiksima.

U Evropu se vraća 2011. i postaje član CSKA, a posle tri godine prelazi u Efes.

Bio je u drugom timu najboljih rukija NBA lige 2005, dva puta u najboljem timu Evrolige, te po tri puta šampion tada SR Jugoslavije i Rusije.

Sa reprezentacijom Srbije je tokom deset godina (2004-2014) bio vicešampion Evrope 2009. i sveta 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari