Kunja hteo sebe u prvi plan 1Foto: N1

Prvi polufinalni duel Francuska – Belgija sudio je urugvajski sudija Andres Kunja za kojeg se može reci da je odradio posao na visokom nivou, iako njegovo deljenje pravde nije imalo puno uticaja na igru i rezultat.

Čini mi se da sudije, kada nema puno dešavanja na terenu koja ih mogu istaći, traže priliku da se na neki svoj način nametnu i istaknu kao važan akter. Konkretno na ovoj utakmici, sudija je propuštao više puta da javno opomene pojedine igrače, kada je bio u obavezi to da učini. Samo zahvaljujući visokom profesionalizmu igrača, i činjenici da su igrale dve disciplinovane evropske ekipe, stil suđenja koji je primenio Kunja nije doveo do toga da izgubi kontrolu nad utakmicom i sve je ostalo u sportskim, fer okvirima, te se može izvesti krajnji utisak da je zadovoljio svojim suđenjem.

Ipak, urugvajski sudija je napravio jednu veliku grešku kada nije dosudio prekršaj za Belgiju na ivici protivničkog kaznenog prostora u poslednjim minutima utakmice, a posle očiglednog faula nad Azarom, iako je bio u neposrednoj blizini dešavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari