Lajović: Bez Novaka smo u drugom planu 1Osvajači trofeja 2020. foto EPA-EFE/BIANCA

Teniska reprezentacija Srbije igraće na ATP kupu bez Novaka Đokovića, pa će u Sidneju nastupati Filip Krajinović, Dušan Lajović, Matej Sabanov, Nikola Ćaćić i Nikola Milojević. U odsustvu selektora Viktora Troickog ekipu će na turniru koji traje od 1. do 9. januara voditi Ivan Sabanov.

Srbija, koja je trijumfovala u prvom izdanju ovog takmičenja 2020. godine, nalazi se u grupi A i 1. januara sastaje se sa Norveškom, dva dana kasnije protivnik će im biti Čile, a u poslednjem duelu, 5. januara, igra sa Španijom.

Dušan Lajović kaže da su šanse da se ponovi uspeh iz 2020. znatno umanjene nakon odluke Novaka Đokovića da ne nastupa u Sidneju. On bi u reprezentaciji trebalo da preuzme Đokovićevu ulogu, kao najbolje rangirani srpski igrač na ATP listi.

– Kada je Novak u sastavu očekivanja su mnogo veća i svi su pod pritiskom, jer on motiviše ceo tim. Sada smo možda malo u drugom planu, što može da bude i dobro i loše po nas, videćemo. Definitivno je drugačije nego do sada – rekao je trenutno 33. igrač sveta.

– Mi smo znali dan i po ranije da Novak neće igrati. Svi smo čekali njegovu odluku do poslednjeg momenta, jer nije isto kada nemate najboljeg na svetu u svom timu i kada ga imate. Velika je to razlika- rekao je Lajović.

On je dodao da ne zna razlog zbog kojeg je Đoković gotovo u poslednjem trenutku odustao od ATP kupa.

– Ne znam šta je zvanični razlog, možda ATP zna. On je rekao da ne dolazi na ATP kup i da će dati sve od sebe da dođe na Australijan open. Rekao je „Momci ne dolazim na ATP kup, videćemo za Australijan open“. Nije rekao konkretno da li će doći ili ne, nego da nije još odlučio – rekao je „vršilac dužnosti“ prvog reketa reprezentacije Srbije.

Mečeve u singlu će, uz Lajovića, igrati Filip Krajinović, trenutno 42. igrač na svetu. Protivnik će mu u prvom meču protiv Norvežana biti Viktor Durasović.

– Ovo je pravi izazov za nas. Nije lako otvoriti meč, ali vrlo sam uzbuđen zbog toga. Spreman sam. Znao sam da ću prvi izaći na teren. Kao što Dušan kaže, već sada igramo dobro. Imamo dobar tim i nadam se da ćemo se prikazati u dobrom svetlu – izjavio je Krajinović.

Na nedavno završenom Dejvis kupu pokazalo se koliko su značajni poeni koje donose dublovi. U Sidneju se očekuje da će partner Nikole Ćaćića biti Ivan Sabanov.

– Dublovi su veoma važni. Ovde treniramo maksimalno jer može da se ispostavi da to bude odlučujuće za ukupnu pobedu u meču. Imamo nekoliko dobrih igrača. Matej je ušao u Top 100 na listi dublova, ali i Dušan i Filip mogu dobro da ih igraju – kaže Nikola Ćaćić, koji je 36. igrač na ATP listi u dublu.

Ivan Sabanov kaže da je izuzetno motivisan pred svoj debitantski nastup za reprezentaciju Srbije.

– Veoma sam uzbuđen. Ujedno sam i počastvovan da budem u ovom timu, daću sve da pomognem da dobije mečeve. Mislim da smo sposobni da napravimo dobre stvari ovde u Sidneju  – izjavio je Sabanov.

Prvi na terenu Krajinović i Durasović

Prvi protivnik Srbije na ATP kupu biće Norveška, a u prvom meču, koji je na programu u 7.30 sati po našem vremenu, sastaju se Filip Krajinović i Viktor Durasović. Po završetku ovog duela na teren izlaze Dušan Lajović i Kasper Rud, a na kraju je predviđeno da se sastanu dublovi.

Uz Ruda i Durasovića u sastavu Norvežana nalaze se i Lukas Helum-Lilingen, Lejton Rivera i Andreja Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari