Lajović ispao, Đoković na Hurkača 1EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Srpski teniser izgubio meč osmine finala Mastersa u Madridu i poslao Poljaka na lidera ATP liste.

Bolje rangirani Hubert Hurkač (14) važio je za favorita i pre drugog duela sa Dušanom Lajovićem (77), što je i dokazao u borbi za Top 8 u španskoj prestonici – 2:0 (7:5, 6:3).

Prvi set je rešen posle velike borbe. Srbin je imao dve brejk lopte pri rezultatu 4:4 u gemovima, ali nije iskoristio priliku da vodu okrene na svoju vodenicu. Onda je u 10. u dva navrata izbegao mini poraz na svoj servis, da bi u 12. gemu popustio pod pritiskom.

Poljak je stigao do 0:40, Dušan je uspeo da neutrališe dve brejk i set lopte, da bi posle jedne sumnjive loptice sudija odlučio da je promašio prvi servis. Dugo je trajala rasprava, ali bez naknadnog premišljanja glavnog arbitra, posle čega je iznervirani Lajović poslao bekhend u mrežu.

Taj momenat se protegao i na drugi deo susreta, obzirom da je našem predstavniku malo šta polazilo za rukom. Sa druge strane, mlađi rival se bolje snalazio u stresnim situacijama. Presudio je brejk u četvrtom gemu, posle kojeg Hurkač nije imao mnogo problema da sačuva prednost. Dušan je spasio meč loptu u osmom gemu, na svoj servis, ali nije mogao ništa da uradi na početni udarac Poljaka u narednom gemu.

Hurkač će sutra za mesto u polufinalu igrati protiv prvog favorita turnira klase 1.000, Novaka Đokovića. Osvajač 20 grend slem titula dobio je sva tri njihova prethodna duela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari