Laka pobeda Srbije protiv Velike Britanije 1Foto: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je sa 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13) selekciju Velike Britanije u četvrtom kolu D grupe Evropskog prvenstva koje se igra u četiri zemlje i tako došla nadomak čelne pozicije u grupi nakon prve faze takmičenja.

Za to će joj još biti potrebna pobeda protiv Belgije u duelu koji je na programu u četvrtak od 16:15, te trijumf Letonije protiv Turske istog dana u 19:45.

Ovu utakmicu su „Orlovi“ odigrali taktički zrelo, a priliku su dobili svi reprezentativci i može se reći i da su je iskoristili.

Briljirali su u šutu za tri poena, a samo u prvom poluvremenu su ih pogodili 8, po dve Mačvan i Micić. Ipak, značajan minus nije pokolebao borbene Britance, pa su serijom poena došli do samo 5 poena zaostatka na ulasku u treću četvrtinu, a tada Đorđevićevi izabranici počinju da igraju odbranu kako samo oni umeju i sa tri vezane ukradene lopte kao i dve vezane Bogdanovićeve trojke stižu do nedostižne dvocifrene prednosti.

Sve što su naši današnji protivnici uspeli da urade do kraja utakmice je bilo to da dođu na samo „minus 10“ (65:55), ali je onda usledila serija „Orlova“ pa je meč završen ubedljivim trijumfom srpske košarkaške reprezentacije – 82:68.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena, uz kojih je imao po sedam poena i asistencija, a u redovima Britanaca istakli su se Okarefor i Džonson sa 17 odnosno 13 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari