"Lale" se nadaju čudu 1Foto:STARSPORT

Držeći se popularne narodne izreke o nadi što poslednja umire, fudbaleri Vojvodine pokušaće večeras da naprave prvoklasnu senzaciju u Holandiji, za šta bi im idealna bila pobeda od 4:0 u revanšu kvalifikacija za Ligu Evrope, tj. s golom više od AZ Alkmarovih 3:0 prošle nedelje u Novom Sadu.

Lako za izračunati, ali preteško, ustvari skoro nemoguće za izvesti, ne zbog toga što redovni učesnik LE nije dao „lalama“ da dišu na „Karađorđu“, već zato što je bez milosti kažnjavao njihovu neefikasnu ofanzivu i propuste u defanzivi.

– Dok se igra, u fudbalu uvek ima nade. Sve zavisi od toga kako otvorimo utakmicu. NJihovu prednost biće jako teško dostići i to svi znaju, ali odlazimo tamo bez pritiska, u dobroj formi i u dobroj seriji. Idemo da igramo i da se nadigravamo. U Novom Sadu smo im parirali, možda bili i bolji, pa se možda i okrene sreća – razmišlja Aleksandar Paločević, čija su dva pogotka bila ključ pobede nad Čukaričkim, u prvenstvenom kolu posle teškog poraza u Evropi.

Kada se ima takav minus i toliko malo vremena za okretanje rezultata naglavačke onda se nema mnogo izbora u taktici. Drugoplasirani tim srpske Superlige mora odmah da krene na domaćina, bez obzira što se ovome nigde ne žuri, a tačno zna kako da se izbori za takmičenje po grupama, jer mu je to polazilo za rukom u četiri od pet od poslednjih pokušaja.

– Ne idemo u Alkmar da bismo se branili. Pokušaćemo da ih napadnemo i izbrišemo minus. Moramo da povedemo, da prvi damo gol, ako bude 1:0 ili 2:0 možemo da ih stignemo. Samo ne smemo da dozvolimo da nam zatresu mrežu. Sigurni smo da će oni igrači koji budu igrali dati svoj maksimum u Holandiji. Znaju fudbala, a nisu se dali psihički slomiti posle tog, možda, nezasluženo visokog poraza. Jesu odlična ekipa, jaka na svim pozicijama, ali nisu nas nadigrali, nego surovo kaznili za promašaje – tako vidi stvari jedan od pomoćnih trenera Dragan Šarac.

Ono što ometa pripremu utakmice njegovom šefu Nenadu Lalatoviću je i povreda Nikole Trujića, za igru Vojvodine vrlo važnog veziste, kojeg mladi stručnjak ove sezone koristi u napadu, a čije mesto bi trebalo da zauzme mladi Nikola Ašćerić.

Zapečaćivanje eliminacije ili podvig Vojvodine. Više se pita AZ Alkmar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari