Larkin i Ataman u "klinču" posle poraza od Partizana 1foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Odigrali su košarkaši Partizana odličan meč u Istanbulu, pogotovo drugo poluvreme, u kojem su matirali Efes i verovanto ga onemogućili da se nađe u TOP 8 (84:97).

Na pet kola do kraja regularnog dela, Efes je na skoru 14-15. Još uvek nije izgubio sve šanse za mesto u plej-ofu, ali je protiv Partizana propustio priliku da se i definitivno uključi u konkurenciju za jedno od poslednja tri koja vode u TOP 8.

Reagujući na opservacije navijača, posle utakmice sa Partizanom, Šejn Larkin, jedan od najboljih košarkaša Efesa, oštro je iskritikovao Ergina Atamana, šefa struke kluba iz Istanbula.

– Najvažnija utakmica godine i ja igram 22 minuta, a u poslednja tri minuta me nema. Zato umukni, to sr**je je glupo – deo je Larkinovog obrazloženja razloga zbog kojih je odigrao loš meč.

Publikovao je i svoj stav u vezi sa manjom minutažom od uobičajene, koju je imao u duelu sa Partizanom.

– Deo sam tima, hoću da pobedim. Da li sam tražio da igram svih 40 minuta? Nisam. Rekao sam da sam sa timom i da želim da pomognem. Međutim, moja frustracija je zbog toga što sam odigrao 22 minuta u najvažnijoj utakmici u godini. Ako neko ne želi da bude tamo, onda je to problem. Zar je zločin što želim da igram i budem na parketu? Moram biti tu za svoj tim 100 odsto, uvek. Želeti više vremena na terenu, nije problem.

Larkin je direktno „pecnuo“ jednog svog saigrača zbog +/- učinka, što je statistički parametar na kojem su navijači i njemu zamerili da je odigrao loš meč.

– Jedan od mojih saigrača je takođe imao -19 i igrao je 38 minuta. Dajte mi šansu da poboljšam svoju statistiku, da ispravim greške. Veliki mečevi zahtevaju vaše velike igrače.

Pojedinim navijačima Efesa zasmetala je ovako transparentna komunikacija, koju je Larkin imao sa delom klupskih pristalica.

– Iznošenje mišljenja nije profesionalno? To je nepravedno ako mene pitate. Svi možete da tvitujete i kažete šta god želite. Ja odgovorim jednom i to je neprofesionalno. Nikad ne kažem ništa, a sada sam frustriran i progovorim, i odmah govorite da sam neprofesionalan.

Mišljenja su, pak, nepodeljena u vezi sa primanjima reprezentativca Turske, koja su izuzetno velika, a ove sezone nisu u skladu sa njegovim partijama na terenu.

– Ja zarađujem taj novac pa bi trebalo da budem na parketu. Ne mogu ništa da radim ako nisam na terenu. Zato otvori oči i vidi šta se zapravo dešava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari