Laslo Đere pobedio Ćorića u „regionalnom derbiju" i plasirao se u treće kolo Srpska opena 1Laslo Đere. vs Borna Coric 19. April 2023. Banja Luka, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u treće kolo Srpska opena u Banjaluci, nakon što je u meču druge runde pobedio Bornu Ćorića iz Hrvatske sa 6:4, 6:7, 6:4.

Dejvis kup reprezentativac Srbije, trenutno 78. igrač na ATP listi, napravio je veliko iznenađenje trijumfom nad Ćorićem, koji je se nalazi na 21. poziciji liste najboljih igrača sveta.

Đere je osvojio prvi set nakon što je u osmom gemu došao do brejka za vođstvo od 5:3, a potom dobrim servisima stigao i do vođstva od 1:0.

U drugom setu Đorić je imao vođstvo od 5:2 u gemovima, ali je teniser iz sente uspeo da izjednači na 5:5. Ipak, Hrvat je bio bolji u taj-brejku (7:1), pa je konačni pobednik odlučen u trećem setu.

Prelomni trenutak meča dogodio se već u prvom gemu, kada je Đere osvojio servis protivnika, poveo sa 1:0 i zatim tu prednost sačuvao do kraja.

Naredni protivnik srpskog tenisera biće bolji iz duela u kojem se sastaju Aleksej Popirin iz Australije i Slovak Aleks Molčan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari