Đoković u sredu pred publikom Srpska opena, na terenu još dvojica Srba 1Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Prvi reket sveta 19. aprila započinje svoje učešće na Otvorenom prvenstvu Republike Srpske u tenisu.

Posle prebrzog ispadanja sa mastersa u Monte Karlu, srpski teniser Novak Đoković nastavlja sezonu na Srpska openu. U prvom kolu je bio oslobođen obaveza, a u drugom će mu protivnik biti mladi Luka van Eš, jer se Francuz pobedom nad Stanom Vavrinkom isprečio novom derbiju osvajača 22 grend  slemova i Švajvarca, koji ga je više puta savlađivao na turnirima serije 2.000.

Taj duel ne bi trebalo da krene pre 15 časova, jer pretposlednjem duelu u sutrašnjem singl programu prethode nastupi dvojica Srba. Najpre će na Centralni teren izaći Laslo Đere, a početak njegovog duela sa Hrvatom Bornom Ćorićem zakazan je za 11 časova. Rival ga dočekuje bez takmičarskog zagrevanja, dok je Đereov rival morao da preskoči Romana Safiulina.

Zanimljivo će biti videti i dokle bi mogao da dogura Dušan Lajović, u meču sa Hamedom Međedovićem (Srbija) ili Francuzom Gregoarom Barerom.  Potom sledi Đokovićeva borba, a dan bi trebalo da zatvori meč Alekseia Popirina i Aleka Molčana.

Srbija će imati predstavnika i u dubl delu turnirskog kosturra. Miomir Kecmanović će u konkurenciji parova, Nikolom Ćaćićem, od 11 sati voditi bitku za poene sa pakistansko-američkim tandemomčin Aisam-Ul-Hak (Pakistan) – Kuareši Hanter Ris (SAD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari