Laslo Đere priznao da je prošao kroz težak period: Nisam imao samopouzdanja, bilo je loših trenutaka 1Foto: Frank Molter/dpa via AP)

Srpski teniser zablistao na početku turnira u Buenos Ajresu.

Rezultatski veoma loše, startovao je Laslo Đere u 2024.

Sve do prvog meča na turniru u prestonici Argentine, srpski teniser nije imao nijednu pobedu, a učestvovao je na turnirima u Hong Kongu i Melburnu (Australijan open), a pritom je bio i deo reprezentacije Srbije na Dejvis kup meču sa Slovačkom.

Odlučio je 35. teniser sveta da se vrati „korenima“ tačnije da se prijavi za turnir koji se igra na njegovoj omiljenoj podlozi, šljaci.

Želeo je time i da poradi na samopouzdanju, povrati poverenje u svoje udarce i pokuša da uspostavi kontinuitet pozitivnih rezultata.

Imao je momak iz Sente odmah na startu turnira težak izazov u liku Marina Čilića, nekadašnjeg grend slem šampiona.

Iako je hrvatski igrač u fazi povratka u profesionalne vode posle duže pauze zbog povrede, reč je o vrhunskoj klasi tenisera.

U tri seta, Đere je uspeo da savlada Čilića (4:6, 6:3, 6:0) što je u određenoj meri i odjeknulo u medijima.

Jasno je i srpskom teniseru da je to bio samo početak i da bi trebalo da se koncentriše na uspostavljanje kontinuiteta dobrih rezultata, ali je u razgovoru nakon meča otkrio i da se poprilično borio sa osećajem da mu je ponestalo samopouzdanja zbog loših igara od početak 2024.

– Nisam ušao u ovaj meč sa mnogo samopouzdanja. Mislim da smo obojica – i Marin i ja – imali uspone i padove tokom meča, loše trenutke. Generalno sam vrlo srećan što sam uspeo da dođem do pobede. Pokušaću da idem rundu po rundu i da dam sve od sebe – poručio je Đere.

U želji da nešto korenito promeni u svojoj igri i formi, iskusni teniser je nedavno i smenio svog trenera Jaroslava Levickog.

Turnir na šljaci trebalo bi da mu pomogne u pronalaženju boljih rešenja u svim teniskim elementima igre.

– Volim da igram na šljaci u ovom periodu godine, a ovo je jedini turnir na kojem se sada može igrati na šljaci na otvorenom. Od detinjstva mi je ovo podloga koja mi najviše odgovara, to je jedan od razloga zašto uvek dolazim ovde.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari