Lekler najbrži na startu Formule 1 1EPA-EFE/GIUSEPPE CACACE

Vozač Ferarijevog bolida iz Monaka prošao prvi kroz cilj trke u Bahreinu, na otvaranju nove sezone „najbržeg cirkusa“.

Ferari je ostvario duplu pobedu, jer je prvi iza Šarla Leklera završio njegov timski kolega Karlos Sajnc, što bi moglo da nasluti berićetnu godinu jednog od najstarijih i najuspešnijih timova u istoriji Foemule 1, nakon krize.

Na sve to, aktuelni šampion Maks Verstapen, koji je u kvalifikacijama završio odmah iza Leklera, nije uspeo da završi trku. Držao je drugo mesto do samog finiša, da bi ga u poslednji čas izdao akumulator. Otišao je u pit, gde je ustanovljeno da ne može da se vrati na stazu. Red Bul je tako ostao bez bodova, jer se Serhio Perez okrenuo u poslednjem krugu i treće mesto prepustio Luisu Hamiltonu.

„Presrećan sam. Znali smo da je ovo velika prilika i momci su odradili fantastičan posao sa bolidom. Prvo i drugo mesto sa Karlosom, boljem nismo mogli da se nadamo. Neverovatno je biti ponovo na vrhu“, rekao je 24-godišnji vozač Ferarija koji je vodio od početka uzbudljive trke, protkane incidentima, da bi na kraju slavio treću pobedu u karijeri.

Naravno, Karlos Sajnc je isto imao razloga za osmeh oko glave.

„Ferari se vratio, zaista se vratio! Naporan rad se isplatio i sada smo ovde. Nisam imao brzinu danas, ali sam uspeo da izdržim i obezbedim drugo mesto za tim“, izjavio je viceprvak.

Treći je na pobedmičkom postolju bio legendarni Britanac Luis Hamilton, a istorijski bod osvojio je i Guanju Džou (10. mesto), kao prvi vozač Formule 1 iz Kine. Alfa Romeo je zahvaljući njemu i Valteriju Botasu došao do više nego respektabilnih devet bodova, Finac je završio kao šesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari